20 Eylül 2024 Cuma

Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine çağrı

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge çağrı yaptı.
Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak mitinge ilişkin İHD Diyarbakır Şube binasında basın toplantısı düzenledi.
 
1 Eylül Mitingi Tertip Komitesi Üyesi Erkan Erenci'nin yaptığı konuşmada, daha önce denenmiş savaş politikalarının çözüm olarak sunulduğu ve savaşın halka dayatıldığını belirterek, "AKP-MHP ittifakı, tarihin çöplüğüne karışan savaş iktidarlarının sonunu unutmaktadır" dedi.
 
'SAVAŞ POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİN'
 
Huzur ve barış için savaş politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Erenci, "Bugün daha önce denenmiş savaş politikalarını bir çözüm olarak sunup, savaşı halka dayatarak, 40 yıllık ateşi harlayan AKP-MHP ittifakı tarihin çöplüğüne karışan savaş iktidarlarının sonunu unutmaktadır. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Sahih olun, gerçekleri görün Türkiye'nin barışı ve huzuru için savaş politikalarından vazgeçin. Operasyonları durdurun, görüşme ve müzakere ortamı sağlayarak çatışmalara son verin" diye konuştu 
 
MİTİNGE DAVET
 
1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine çağrı yapan Erenci, "Bizler bu gidişata dur demenin anahtarının barıştan geçtiğine inanıyoruz. Ve barış ve ortamının sağlanması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu temelde çocuk ve gençlerimizin ölmemesi, tecride son verilmesi ve hasta tutukluların serbest bırakılması, doğanın talan edilmemesi, ormanlarımızın yakılmaması ve çocuklarımızın huzur ve barış içinde anadilinde, kendi kültürüyle büyümesi için barış hemen şimdi şiarıyla, barış ortamının tek sağlayıcısının halk olduğunu belirtiyor. Otoriter yönetime karşı demokratik yönetimi, savaşa karşı barışı haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde saat 16.00-21.00 saatleri arasında tüm halkımızın İstasyon Meydanı'na davet ediyoruz" dedi.