12 Ekim 2024 Cumartesi

Diyarbakır'a gidişleri engellenenler oturma eylemi yaptı

Çanakkale ve Balıkesir'den Diyarbakır'a gidişleri engellenenler, Bursa'nın Karacabey ilçesi girişinde oturma eylemi yaptı.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle yarın Diyarbakır'da düzenlenecek mitinge gitmek için yola çıkanlar engelleniyor. İzmir'deki engellemenin ardından Çanakkale ve Balıkesir'den yola çıkanlar da engelledi.

Bursa'nın Karacabey ilçesi girişinde durdurulan araçların geçişinin engellenmesi üzerine yola çıkan 40 kişi oturma eylemi başlattı.

Kitle arasında bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti (DEM Parti) Meclis Üyesi (PM)  Fikret Çolakoğulları, seyahat haklarının engellendiğini söyledi, "7 kez otobüsümüz durduruldu. Bursa'dan geçmemize izin verilmiyor. Bununla ilgili tutanak tuttuk. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bizler bu coğrafyada baskılara, tecride karşı özgürlükleri savunan DEM Parti üyeleriyiz. Özgürlüklerimizin kısıtlanmasına karşı oturma eylemi başlattık. Bizler 3 saat sorunların çözümü için yetkili bekledik. Sorunlara karşı irademizi sahipleniyoruz. Engeller son bulana kadar, yolumuza devam edene kadar eylemimiz sürecek" diye konuştu.

Oturma eylemi başlatan kitle "Her yer Amed her yer direniş" sloganını attı. Eylemi bir süre devam ettiren kitle araç geçişine izin verilmemesi üzerine geri döndü.