25 Eylül 2024 Çarşamba

Diyarbakır Barosu, Elçi'yi katledildiği yerde anacak

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin katledilişinin dördüncü yılında, 28 Kasım'da adliye önünden Ayaklı Minare'ye yürüyüş yapacak. Baro, tüm avukatları ve insan hakları savunucularını anmaya çağırdı.

Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve yargılanması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" eyleminin 201.'sini gerçekleştirdi. 

Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Karahan, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması, arkasındaki güçlerin tespit edilerek yargı önünde hesap vermeleri için her hafta toplandıklarını belirtti. Karahan, Elçi'nin ağır insan hakkı ihlallerinde mağdurların hakkını ve hukukunu koruyan bir avukat olduğunu vurguladı.
 
ELÇİ KATLEDİLİŞİNİN 4. YILINDA ANILACAK
Elçi'nin katledilmesinin üzeriden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Karahan, yıldönümünde Tahir Elçi Vakfı ile birlikte etkinlikler düzenleyeceklerini duyurdu. 28 Kasım'da saat 10.00'da Diyarbakır Adliyesi'nden Elçi'nin katledildiği Dört Ayaklı Minare'ye kadar cübbelerle yürüyeceklerini duyuran Karahan, tüm hukukçuları ve insan hakları savunucularını anmaya katılmaya çağırdı.

Karahan, barolara da 29 Kasım'da yapacakları Adalet Nöbeti'ne katılmaya çağırdı.