21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır Barosu Cumartesi Anneleri'ne saldırıyı kınadı

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi için adalet talebiyle 139. kez Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı. Eylemde Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemlerine polis saldırısı ve eylemlerin yasaklanması kınandı.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 139. kez Diyarbakır Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı  Av. Ahmet Özmen, "Katlinin üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçmek üzere. Kasım ayında 3 yılı geride bırakmış olacağız. Henüz Tahir Elçi'nin katilleri bulunup yargı karşısına çıkarılmadı" dedi.
 
Yetkililerden Tahir Elçi'nin katillerini katillerinin ve arkasındaki karanlık odakların yargıya teslim edilmesini talep ettiklerini vurgulayan Özmen, "Ancak bu talebimize hiçbir yetkiliden bugüne kadar bir cevap gelmedi" diye kaydetti.
 
Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine İçişxleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapılan saldırıyı ve bundan sonra eyleme izin verilmeyeceği yönündeki açıklamaları kınayan Özmen, şöyle konuştu:
"Biz Diyarbakır Barosu olarak Cumartesi Annelerinin bu haklı onurlu çocuklarının kemiklerini talep eden, bir mezarları olsun ve katilleri bulunup failler yargılansın talebinin yasaklanmasını buradan kesinlikle kabul etmediğimizi, Cumartesi Annelerinin yanında olduğumuzu, faili meçhul cinayetlere ilişkin mücadelemizin süreceğini bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Cumartesi Anneleri etkinliğinin yapılması demokrasinin temel gereğidir. Böyle bir etkinliğin yasaklanması ne yazık ki Türkiye açısından bir demokrasi ayıbıdır."