21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır Barosu 141. kez Tahir Elçi için adalet istedi

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi için adalet talebiyle 141. kez Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.
Diyarbakır Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi için adalet talebiyle 141. kez Diyarbakır Adliyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
Eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sertaç Buluttekin, yapılan eylemde sadece Tahir Elçi'yi anmadıklarını, darbelerde, sıkıyönetimlerde,OHAL'lerde katledilenleri, faili meçhul binlerce kişiyi, gözaltında kaybedilen yüzlerce insanı, asit kuyularına atılan insanları, küçücük bedeni bombayla parçalanan Ceylan Önkol'u, Roboskî'de bedenleri savaş uçaklarından atılan bombalarla paramparça edilen 34 köylüyü, sokak ortasında vurularak öldürülen ve günlerce cansız bedeninin alınmasına izin verilmeyen Taybet Anayı, cansız bedeni derin dondurucuda bekletilmek zorunda kalan Cemile'yi andıklarını vurguladı.
 
Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan Buluttekin, "Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen, toplumu derinden sarsan bu cinayete ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmedi. Cinayetin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar da maalesef ilgililerin ve yetkililerin suskunluğu ile karşılık buldu. Başta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere ilgili tüm yetkililere seslenmek istiyoruz: gerek bizler ve gerekse de toplum Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için gereken sabrı fazlası ile ortaya koydu. Sizler de artık gerekli iradeyi ve cesareti gösterin ve üstünüze vazife bu cinayeti aydınlatmak için gerçek, samimi ve etkin adımları atın" diye kaydetti.