21 Eylül 2024 Cumartesi

Diyarbakır Baro yönetimi Tahir Elçin'in mezarını ziyaret etti

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret ederek bıraktığı mirası devam ettireceklerini söyledi.
Diyarbakır Baro Başkanı seçilen Avukat Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri 2015 yılında sokağa çıkma yasakları sırasında tahrip edilen Dört Ayaklı Minare'nin önünde açıklama yaparken öldürülen Tahir Elçi'nin Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etti.
 
Ziyarette birçok avukat da katıldı. Mezar başında konuşan yeni Baro Başkanı Aydın, Elçi'nin katledişinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçse de soruşturma dosyasında herhangi bir ilerlemenin olmadığını hatırlattı.
 
Elçi'nin tüm hayatı boyunca cezasızlıkla ve ağır insan hakları davalarıyla mücadele ettiğini belirten Aydın, Tahir Elçi soruşturmasının takipçisi olacaklarını belirtti.
 
"Bizce cinayetin failleri bellidir” diyen Aydın, "Onlarca kameranın önünde gerçekleşen bir cinayet var ancak biz soruşturmayı yürüten makamların gerekli hassasiyeti gösterdiklerine inanmıyoruz. Bu konuda gösterilen gerekçe ve mazeretler tatmin edici değildir. Biz bunları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Sayın Başkanın cinayetinin aydınlatılması için hem ulusal hem de uluslararası mekanizmalara gerekli başvurular ve takiplerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.