6 Ekim 2024 Pazar

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına havadan saldırı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına havadan yapılan saldırıda iki şiddetli patlama meydana geldi.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına havadan yapılan saldırıda iki şiddetli patlama meydana geldi. Valilik, 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında "00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada ise "Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00.30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından "Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" bilgisini paylaştı.