20 Eylül 2024 Cuma

'Diren Hakkari Bandırma seninle'

Kayyum darbesine karşı Batı'da halkların tepkileri sürüyor. Bandırma Demokrasi Platformu tarafından yapılan eylemde, "Bu karar yok hükmündedir" denildi, "Diren Hakkari Bandırma seninle" şiarı yükseltildi.

Bandırma Demokrasi Platformu, kayyum darbesine karşı dün sokağa çıktı. Bandırma Cumhuriyet Meydanında yapılan eylemde, "Diren Hakkari Bandırma seninle" denildi.

"Belediyeler bizimdir gasba izin vermeyeceğiz" pankartının taşındığı eylemde, "Kayyuma geçit yok", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kayyum gidecek biz kalacağız", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" dövizleri açıldı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapılan eylemde Bandırma Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Recep Gökdeniz açıklama yaptı.

'BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR'
"Belediyeler halkındır, gasba izin vermeyeceğiz" diyen Gökdeniz, tek adam tek parti rejiminin, halka karşı suç işlemeye devam ettiğini söyledi. AKP-MHP iktidarının yıllardır Kürt halkı şahsında halkların iradesini hiçe saydığını, yasaları askıya alarak fiili olarak OHAL yasaları uyguladığını kaydeden Gökdeniz, "Kürtlerin seçme ve seçilme hakkını zorbalıkla elinden alıyor. Son olarak, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a yönelik düzmece delillerle oluşturulan ve teknik olarak çökmüş bir dava gerekçe gösterilerek belediyeye hukuksuzca kayyum atanmıştır. Tek adam tek parti rejiminin hukuku ayaklar altına alan bu kararı, yok hükmündedir" dedi.

'BU SİYASİ DARBEDİR, SİZ GİDECEKSİNİZ BİZ KALACAĞIZ'
Pek çok kumpasçı iktidarın gelip geçtiğini hatırlatan Gökdeniz, "Ancak biz burada kalmaya devam edeceğiz. Siz gideceksiniz! Bu bir siyasi darbedir. Tek başına iktidar olma gücünü ve birinci parti konumunu yitiren tek adam tek parti rejiminin bu kararı, sadece Hakkari halkının değil, tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik bir saldırıdır. 'Normalleşme' ve 'yumuşama' adı altındaki politikalardan Hakkari halkının, Kürt halkının payına düşen, hukuksuzluk, polis kuşatması ve irade gasbıdır" diye konuştu.

AKP iktidarının darbecilerle yarışan uygulamalara imza attığını vurgulayan Gökdeniz, şöyle konuştu: "Kayyum, halklar nezdinde hükümsüzdür. Bizler, halkın iradesini korumaya kararlıyız ve gasba izin vermeyeceğiz. Belediyeler halkındır ve öyle kalacaktır. Tüm Türkiye halklarının iradesine sahip çıkmak için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmayacak, demokratik haklarımızı savunarak, irademizi koruyacağız."

Eylemde sık sık, "Diren Hakkari Bandırma seninle", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.