25 Eylül 2024 Çarşamba

DGD'den Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem

Devrimci Gençlik Dernekleri son günlerde yoksulluk sebebiyle yaşanan intiharlara ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) son günlerde yoksulluk sebebiyle yaşanan intiharlara ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yaptı.

"Bu sömürü, zulum ve yoksulluk düzenini yıkacağız" yazılı pankartla Bakanlık önüne gelen üniversiteliler polis ve güvenliğin engellemelerine rağmen eylemlerini gerçekleştirdi.

Dernek üyeleri tarafından yapılan açıklamada "İstanbul'da 4 kardeşin intihar etmesinden sonra Antalya'da bir aile Aydın'da bir üniversite öğrencisi intihar etti. Krizin bedelini bizler üzerine yükleyen savaş rejimi artık ölümü ve açlığı halka reva görmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Eylemi sosyal medyadan duyuran Devrimci Gençlik Dernekleri  "Geçinemediği için intihar edenlerin sorumlusu Saray Rejimi ve patronlardır. Yumurta hesabı yaparak refahın arttığını söyleyenler milyonluk saraylarda oturuyor. Bu yaşananlar intihar değil cinayettir. Bugün bunu; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünden teşhir ettik" dedi.