25 Eylül 2024 Çarşamba

Devrimin gökkuşağı rengini temsil eden Îsyan Tolhildana Pirsûsê anıldı

Devrimci Komünist Kadınlar, geçen yıl ölümsüzleşen MLKP/ KKÖ savaşçısı trans kadın Îsyan Tolhildana Pirsûsê’yi andı. Anma programının ardından LGBTİ+ mücadelesi konulu eğitim çalışması gerçekleştirildi. 

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) geçtiğimiz yıl 8 Mayıs’ta ölümsüzleşen MLKP/ Komünist Kadın Örgütü’nün trans kadın savaşçısı Îsyan Tolhildana Pirsûsê’yi andı. 

Anma programı devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı. Ardından Îsyan Tolhildana Pirsûsê’nin devrimci mücadelesi anlatıldı. 

Anmanın ikinci bölümünde "LGBTİ+" konulu eğitim çalışması yapıldı. "Kavramsal düzeyde LGBTİ+ nedir?", "Lezbiyen, biseksüel, transseksüel, interseks gibi kavramlar ne anlama geliyor?", "LGBTİ+ mücadelesi neden kadın devriminin ittifakıdır", "Homofobi ve transfobi ne demektir?" soruları üzerinde tartışmalar yapıldı. 

Rojava devriminin inşası ve savunmasında yer alan ve ölümsüzleşen LGBTİ+ Helîn Qereçox (Anna Campbell) ve  Avaşîn Têkoşîn Güneş'in (Ivana Hoffmann) mücadelesinden örnekler verildi. 

Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının LGBTİ+’lara ve mücadelesine yaklaşımları da tartışıldı.