23 Eylül 2024 Pazartesi

Devrimci Yavuz Kaya şiirlerle toprağa verildi

Devrimci Yavuz Kaya Berlin'de türkülerle, şiirlerle toprağa verildi. 

Berlin'de devrimci-sosyalist ve yurtsever kimliğiyle tanınan ve Kurtuluş geleneğinden gelen Yavuz Kaya son yolculuğuna şiirlerle uğurlandı. Kaya, geçirdiği kalp krizi sonucu, 3 Şubat'ta hayatını kaybetmişti.

Kaya anısına yapılan konuşmada, "Avrupa sürgünü, 78 Kuşağından olan Yavuz Kaya, Muş-Varto'da bir Kürdistanlı devrimci-sosyalist olarak Kurtuluş Hareketi saflarında mücadele etti. Gözü pekliği, militanlığı ve kararlılığı şehirdeki mücadeleye örnek oldu. 1980'de Berlin'e gelen Kaya, burada da Kurtuluş Avrupa Örgütlenmesinde aktif yer aldı. Yavuz Kaya, uzun yıllardır, Kürt Özgürlük Hareketi ile aktif dayanışma içerisindeydi. 'Vatansız' olan Kaya, 34 yıldır ülkeye gidemiyordu" denildi.

Berlin Alevi Toplumu-Cemevi'nde taziyelerin kabul edildiği Kaya için dün, 9 Şubat'ta cenaze töreni önce Cemevinde ve daha sonra da Hermannstr'de bulunan Berlin Alevi Mezarlığı'nda mezarı başında gerçekleştirildi.

Ailesi, yakınları, dostları ve yoldaşlarının katıldığı törene yoğum katılım oldu. Aile adına ise konuşan kardeşi Timur Kaya, dini bir vecibe yapılmayacağını, Yavuz'un ateist olmasına rağmen bütün dinlere saygı duyduğunu, ancak Yavuz'a layık bir uğurlama yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Yavuz Kaya, şiirlerle son yolculuğuna uğurlandı.