20 Eylül 2024 Cuma

Devrimci tutsak Yiğit'e gelen mektuba 'tutsaklara moral vereceği' iddiasıyla el konuldu

DEM Parti milletvekili Otlu'nun ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı  Ebru Yiğit'e yazdığı mektuba, "Bu satırları hapishanede bulunan herkese ortak yazıyorum. Bu kavgada bir ölümsüzlerimiz bir de siz yanımızdasınız" ifadeleri nedeniyle el konuldu.

Devrimci tutsaklara yönelik hapishane idarelerinin saldırıları sürüyor. Çok sayıda hakkı gasp edilen tutsaklar iletişim vb yasaklarla tecrit edilmek isteniyor. İzmir'de bulunan Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit'in mektubu "diğer tutsaklara moral vereceği" iddiasıyla kendisine verilmedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun Yiğit'e yazdığı mektupta yer alan "Bu satırları hapishanede bulunan herkese ortak yazıyorum. Bu kavgada bir ölümsüzlerimiz bir de siz yanımızdasınız" ifadeleri nedeniyle mektuba el konuldu.

Hapishane "mektup okuma komisyonu" söz konusu satırların "hapishanedeki tutsaklara moral vereceği"ni öne sürerek vermedi. Mektubuna el konulan Yiğit itiraz etti. Bunun üzerine komisyon söz konusu ifadelerin üzerini çizip vereceğini söyledi.