20 Eylül 2024 Cuma

Devrim şehitleri huzurunda birleşik mücadeleyi yükseltme sözü verdiler

Devrim şehitleri için Gazi Mezarlığında yapılan etkinlikte, ölümsüzleşenlerin birleşik mücadeleyi daha da yükseltme çağrısı yaptığı kaydedildi. Anmada söz alan SGDF'li Ortaç, Suruç şehitlerinin Rojava devrimine dokunmak ve Kobanê'nin inşası için çıktıkları yolda katledildiklerini hatırlattı. Maruz kaldıkları tüm saldırılara rağmen geri adım atmadıklarını söyleyen Ortaç, "20 Temmuz bizim için hesap sorma günüdür" vurgusu yaptı.

Kurban Bayramı vesilesiyle devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanlar için mezar başlarında anma etkinlikleri sürüyor. Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) çağrısıyla Gazi Mezarlığında bulunan ölümsüzleşenler başında anma düzenlendi. 

"Şehit namirin" sloganı ve alkışlarla mezarlığa yapılan yürüyüşün ardından etkinlik saygı duruşuyla başladı. Bu sırada hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu. 

Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Özgül Saki ve Çiçek Otlu, DEM Parti, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve çok sayıda kişi katıldı. 

ARSLAN: KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR ONLARIN YOLUNDAYIZ
ANYAKAYDER  Eşbaşkanı Emine Arslan, "Biz bu insansız yaşamayı ve zulmü kabul etmiyoruz" dedi. Ölümsüzlerin yolundan asla şaşmayacaklarını dile getiren Arslan, "Kanımızın son damlası kalsa da onların yolundan gideceğiz. Şehitler ölmez" dedi. 

TÜMÜKLÜ: ŞEHİTLERİMİZ BİZE MÜCADELEYİ DAHA FAZLA BÜYÜTME ÇAĞRISI YAPIYOR
"Şehitlerimizin huzurunda, onların mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum" diyerek söze başlayan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Türkiye ve Kürdistan özgürlük ve devrimci mücadelesinde kanları birbirine karışan Suruç'tan Gazi'ye, Rojava'dan Kobanê'ye onlarca devrim şehidinin huzurunda olduklarını dile getirdi. Tümüklü, "Bu aslında mücadelenin geleceği bakımından bizlere bir şey söylüyor, daha fazla mücadeleyi büyütme, birleştirme ve ileriye taşıma çağrısı yapıyor. O nedenle devrimci sosyalistler olarak, bu mücadeleyi yürütenler olarak şehitlerimizden daha güçlü öğrenmeyi, şehitlerimizi daha güçlü  sahiplenmeyi, şehitlerimizi emekçilere ezilenlere anlatmayı, onların mücadelesini taşımayı görev olarak çıkarmalıyız. O nedenle bugün mücadelenin bayrağını tutanlar, şehitlerimizden öğrenerek geleceği kazanmak zorundayız. Onlara, onların huzurunda vereceğimiz söz mutlaka özgürlük, devrim kazanacak. Mutlaka bu ülkeye, bölgeye, dünyaya özgürlüğü ve sosyalizmi getireceğiz" dedi. 

SAKİ: MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK İÇİN ONLARDAN FEYZ ALACAĞIZ
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Özgül Saki, "Gazi bu topraklarda devrimcilerin, sosyalistlerin Alevilerin, Kürt halkının hafızasında bambaşka bir yer ediniyor. Ve bu hafızanın yaşamaması için polis eşliğinde buraya geliyorlar. Ama biz biliyoruz ki bu devlet, aslında sadece yerel yönetimlere kayyum atamıyor bizim hafızamıza da mücadelemize de kayyum atamak istiyor. O yüzden bugün burada, mücadelede yol arkadaşlarımızın huzurunda olmak bize bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk, mücadeleyi daha fazla büyütmek; devrimciler, sosyalistler, Kürt halkı, kadınlar hep birlikte bu faşist düzene karşı yaşantımıza sahip çıkıyoruz kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz, faşizme karşı omuz omuza diyoruz demek için de aynı zamanda buluşuyoruz. Sözümüz söz olsun ki mücadele sürecek ve biz hafızamıza atanan kayyumlara karşı her zaman vedalaşmak zorunda kaldığımız mücadele arkadaşlarımızın huzurunda bu hafızayı tekrar tekrar birbirimize aktaracağız. Mücadeleyi yükseltmek için onlardan feyz alacağız" ifadelerini kullandı. 

OTLU: DÜNDEN BUGÜNE DAİŞ'E KARŞI MÜCADELEMİZ DAHA GÜÇLÜ
DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu da Gazi Mezarlığında yatan ölümsüzlere işaret etti. Devrim mücadelesinin, Kürt özgürlük mücadelesinin, ulusal mücadelenin tüm tarihinin bu mezarlıkta bulunduğunu dile getiren Otlu, "Bir tarafta Gazi ayaklanmasının mimarı Hasan Ocak, bir tarafta Kobanê'de kanlarını birbirine karıştıran hem devrimci sosyalistler, hem Kürt özgürlük mücadelesinin militanları bir taraftan da bu topraklarda savaş siyasetinin başlatıldığı Suruç şehitleri bulunmaktadır" dedi.

2015 yılından beri bu AKP-MHP faşist rejimin savaş siyasetine devam ettiğini kaydeden Otlu, faşist rejime seslendi ve şöyle devam etti: "Ama şunu iyi bilsin ki; Suruç katliamıyla başlattığı, SGDF'nin 33 düş yolcusunu katlettiği günden bugüne DAİŞ'e karşı mücadelemiz daha güçlü sürmektedir. Dün 10 Ekim Ankara katliamındaki arkadaşlarımızı da andık. Ama 2015 katliamlar yılı olarak tarihe geçti, savaşı başlattı. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki  tecridi ağırlaştırmıştır. Bu topraklarda tutuklama, gözaltıyla herkesi biat ettirmeye çalışmıştır. Ama buradayız, bir kez daha şehitlerimizin huzurunda söz veriyoruz ki, özgürlük mücadelesi kazanacak, devrim mücadelesi kazanacak. Kürt özgürlük sorunu mutlaka çözülecek, Kürt sorununda emekçi çözüm için mücadele edeceğiz. Ne kayyumları, ne tutuklamaları ne anadilde hakkımızı engellemeleri bizim mücadelemize engel olamayacaktır. Yaşasın özgürlük, yaşasın devrim. Şehit namirin."

ORTAÇ: 20 TEMMUZ BİZİM İÇİN HESAP SORMA GÜNÜDÜR
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına konuşan Mazlum Ortaç da şunları söyledi: "Yine bir bayramda devrim ve Suruç şehitlerimizin mezarındayız. Dokuz yıl önce Türkiye'den, Karadeniz'den Kürdistan'dan yola çıktılar. Rojava devrimine dokunmak ve inşasına katılmak için yola çıktılar. 9 yıldır sokaklarda adalet mücadelesi yürütüyoruz, 9 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz. Bu adalet mücadelesinde 33'leri anmaktan, düşlerini yaşatmaktan vazgeçmiyoruz. Gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, işkence görüyoruz. Ama mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki 20 Temmuz bizim için hesap sorma günüdür. Polen olacağız, Cebo olacağız, Ezgi olacağız; faşizmin üstüne yürüyeceğiz. Hesap soracağız. Şehitler ölmez, şehitlerin kanı yerde kalmayacak!"

Anma okunan duanın ardından, ölümsüzlerin mezarına bırakılan karanfillerle son buldu.