6 Ekim 2024 Pazar

'Devlet, mafya, siyaset üçgeni hesap vermelidir'

Çete lideri Sedat Peker'in açıklamalarıyla bir kez daha gündeme gelen devlet-mafya-siyaset ilişkisine ilişkin basın açıklaması yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, kirli ilişkilerin üzerinin örtülmemesi ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, çete lideri Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy eylemde yaptığı konuşmada, Susurluk kazasında, devlet-mafya-siyaset ilişkisinin ortaya çıktığını, ancak ne o zamanın hükümetleri, ne muhalefet ne de yargının gerekli girişimleri yapmadığını, aksine ortalığa saçılan ilişkileri toparlamakla uğraştığını söyledi.

Göksoy, "Sedat Peker bir suç örgütü lideridir ve onun sözüyle infaz yapmak kadar anlamsız bir şey olmaz. Ancak bu iş bir mafya liderinin iddialarından ziyade bu suçların tümüne karışmış, tüm bu olaylarda parmağı olan ve Barış Akademisyenleri için ‘kanınızla banyo yapacağım' diyen bir çete reisinin itirafları olarak ele alınmalıdır. Yıllardır, solcuların, sosyalistlerin, yurtseverlerin, savcıları harekete geçirmek için verdikleri uğraşa kulaklarını kapayanların en azından bu itiraflar üzerinden harekete geçmeleri gerekir" dedi.

Göksoy, "Son 40 yılın yargısız infazlarının, insan hakları ihlallerinin, antidemokratik uygulamalarının hesabı verilmelidir, yargı önüne çıkarılmalıdır ve tüm bunların insanlık suçu olması nedeniyle hiçbir suçun zaman aşımı olmamalıdır. Ayrıca bağımsız kişi ve kurumlardan oluşacak Hakikatleri Araştırma Komisyonu da kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Emek ve Demokrasi platformu olarak emekten, barıştan, demokrasiden ve adaletten yana bir Türkiye mücadelesini çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Göksoy, "Bu mücadele sırasında pek çoğumuzu cezaevleri, yargısız infazlar, sürgünler ve insan hakkı ihlalleri bekliyor olabilir ama biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, ülkenin kurtuluşu için kirli ilişkiler yumağının çözülmesi, çeteler ve tek adam rejimini ortadan kaldırmanın zorunlu olduğunun bilinciyle, emekten, barıştan ve bir arada yaşamdan yana, özgür, demokratik Türkiye mücadelesini mutlaka kazanacağız" diye konuştu.