4 Ekim 2024 Cuma

Dersim'de yaşanan hayvan katliamına tepki

Dersim'de "av turizmi" adı altında hayvanların  katledildiğini kaydeden DEDEF, köylülere yasaklanan ormanlarda avcılara her türlü hizmetin sunulduğunu vurguladı. HDP Milletvekili Piroğlu da Dersim'de yapılan cinayetin karşısında durmaya devam edeceklerini söyledi. 

Munzur Koruma Kurulu (DEDEF), Dersim'de "av turizmi" adı altında hayvanların katledilmesine ilişkin Kadıköy Rıhtımda açıklama yaptı. "Av cinayettir, avcılık yasaklansın" pankartı açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu'da destek verdi. 

Basın metnini okuyan DEDEF Genel Sekreteri Hasan Şen, köylüler ormanda gezemezken avcılara her türlü imkanın sağlandığını kaydetti. Sadece askerlerin girebildiği yasak bölgelere kadar giren avcıların Bevuzarları (Dağ Keçileri) başta olmak üzere birçok canlıyı katlettiğini söyleyen Şen, hayvanların katledilmediği ve endemik bitkilerin yok edilmediği bir doğada yaşamak istediklerini dile getirdi.

Şen, 2020 yılında 5 bine yakın yaban hayvanının "av turizmi" adı altında katledildiğini vurguladı ve "Dünyada hiç bir ülke zaten yok olmuş yabani hayvan rezervini döviz gelecek diye bu şekilde imha ettirmez. Kendi ruhsatsız avcılarımız zaten yeterince kanunsuz kıyım yapıyor, birde devlet eli ile bu kıyıma destek vermek akıl dışı bir uygulamadır. Ülkemizin ve ilimizin bu kanaldan gelecek dövize de paraya da ihtiyacı yoktur" dedi.

PİROĞLU: DERSİM'DE YAPILAN AVCILIK CİNAYETTİR
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise yapılanların Dersim'in kültürüne, diline, inancına karşı bir düşmanlık olduğunu söyledi. Piroğlu, "Seyit Rıza'dan bu yana diz çökmedik, çökmeyiz. Dersim'i, Dersim inancını bitiremezler. Dersim'de yapılan avcılık cinayettir. Cinayetin karşısında durmaya, onlara karşı mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz" diye konuştu.