24 Eylül 2024 Salı

Dersim'de tutsak yakınları: Tecrit zulüm ve gözyaşıdır

Çocukları açlık grevinde olan aileler, tecridin savaş, zulüm ve annelerin gözyaşı olduğunu belirterek, tutsakların talebinin karşılanmasını istedi.
Açlık grevindeki tutsakların aileleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi.
 
Basın toplantısında konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, Leyla Güven'in öncülüğünde tecridin kaldırılması talebi ile başlatılan açlık grevi eyleminin kritik aşamaya geldiğini belirterek, can kayıpları yaşanmadan bir an önce tecridin son bulmasını istedi.
 
Ailelerinden Şerife Kılıç ise Elazığ F Tipi Hapibshanesi'nde bulunan oğlu Barış Kılıç'ın 124 gündür açlık grevinde olduğunu anımsatarak, açlık grevindeki tutukluların sağlık durumlarının kötüye gittiğini söyledi. Kılıç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e seslenerek, "Tecridi kaldırın, barış gelsin, artık yeter" dedi.
 
'TALEPLER TALEBİMİZDİR'
 
1 Mart'tan bu yana oğlu Kazım Kıt'ın açlık grevinde olduğunu söyleyen Feride Kıt da oğlunun Hepatit B hastalığına dikkat çekerek, "Tecrit savaştır, zulümdür, annelerin gözyaşıdır. Çocuklarımızın talepleri haklıdır, onların talepleri bizim talebimizdir. Talepler karşılansın, tecrit son bulsun. 1 aydır rahat uyuyamıyorum. Ölümler yaşanmadan bir an öce adımlar atılsın" çağrısı yaptı.
 
1 Mart'tan bu yana Elazığ Hapishanesi'nde açlık grevinde olan Nihat Kasun'un annesi Bedriye Kasun da gün geçtikçe durumun kötüye gittiğini belirterek, iktidara seslendi. Kasun, "Birazcık vicdanları ve merhametleri varsa tecridi kaldırırlar. Cezaevlerinde yaşananlardan kaygılıyız. Onlar cezaevinde bizler evlerimizde aynı duyguları paylaşıyor ve taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Çocuklarımız ölmesin, tecrit bir an önce son bulsun" diye konuştu.