22 Eylül 2024 Pazar

Dersim'de gözaltılara tepki: Kadınlar mücadeleden vazgeçmeyecek

Diyarbakır'da sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan kadınların derhal serbest bırakılmasını isteyen Dersim Kadın Platformu, baskıların kadınları mücadeleden vazgeçiremeyeceğini kaydetti. 

Dersim Kadın Platformu, Diyarbakır'da Rosa Kadın Derneği'ne yönelik gerçekleştirilen gözaltılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubesi'nde yapılan açıklamada "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz"yazılı pankart asıldı.

Platformu adına açıklamayı yapan Nurşat Yeşil, Rosa Kadın Derneği'nin Diyarbakır'da bulunan kadınların her zaman yanında olduğunu belirtti. Yeşil, "Sadece Diyarbakır'da değil bölgenin tamamında kadınlara hitap ediyor. Kadın arkadaşlarımız can ve başla mücadele yürütüyorlar. Yakın bir zamanda iktidarın kadına bakış açısının yakından gördük. İstanbul Sözleşmesini çekerek aslında bizlere bunu göstermiş oldular. Bu gözaltılarla kadınlardan ne kadar çok korktuklarını biliyoruz. Bu baskılar kadınları mücadelen vazgeçirmeyecek"dedi.