23 Eylül 2024 Pazartesi

DERİTEKS yöneticileri Binali Yıldırım'la kahvaltı masasında

DERİTEKS yönetici ve üyelerinin AKP İstanbul Büşükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile kahvaltıda biraraya gelmesine çok sayıda kişi sosyal medyadan tepki gösterdi.
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bugün Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri'nde DERİTEKS yönetici ve üyeleriyle kahvaltı etkinliğinde biraraya geldi.
 
Etkinlikte söz alan DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi konuşmasına Yıldırım'a buluşma için teşekkür ederek başladı. Servi, DERİTEKS'in içinde bulunduğu yetki sorununa ilişkin çözüm beklediklerini ifade etti.
 
En son Tuzla tersanelerinde 2 işçinin hayatını kaybetmesinden kaynaklı duydukları üzüntüyü ifade eden Servi, Tuzla ilçesine bağlı olan ve deri ve tekstil işçilerinin yoğun bir şekilde oturduğu Konaşlı Mahallesi için yapılmak istenen imar planına ilişkin kapsayıcı bir çözüm beklediklerini ve bölge sakinlerinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
 
Servi'nin ardından söz alan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bölgede yapılmak istenen imar değişikliği ile ilgili geçmişten bugüne olan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
 
Binali Yıldırım ise yetki sorunu konusunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın çabaları olduğunu belirterek 2016 yılında yapılan düzenleme ile ilgili talimatı kendisinin verdiğini ifade etti ve "Çözüm mü istiyorsunuz, siz istiyorsanız biz de yaparız" diyerek, sorun çözücü rolüne girdi. Aynı sorun çözücü rolünü Konaşlı Mahallesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada da devam ettirdi.
 
Konuşmaların ardından kahvaltıya geçilerek etkinlik bitirildi.
 
DERİTEKS yöneticilerinin Binalı Yıldırım'la buluşması tepkiyle karşılaştı. Sendikanın sosyal medya sayfasında yapılan paylaşımın altına çok sayıda kişi eleştirilerini yazdı.