4 Ekim 2024 Cuma

Deniz Poyraz'ın evi ziyaret edildi

HDP İzmir İl Örgütü, İnsan Hakları Haftası nedeniyle Faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın evini ziyaret etti. 29 Aralık'ta görülecek davaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ında katılacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla partilerine yönelik ırkçı faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın Kadifekale'de bulunan evini ziyaret etti. Ziyarete HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Ümit Dede de katıldı.

Ümit Dede, katledilen Deniz Poyraz'ın 29 Aralık'ta görülecek davasını hatırlattı, davaya  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'ın ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da  katılacağını belirtti.

Deniz'in ilk olmadığını ve katliam politikalarının devam ettiğini kaydeden Dede, yaptıkları program ile yaşam hakkı ihlaline dikkat çekmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Dede, "HDP dışında tüm toplumsal kesimler ilk günden itibaren çok güçlü sahiplendiler. Bu en azından bir arada yaşayabilme umudumuzu canlı tutması açısından önemliydi" ifadeleri kullandı.

HDP Hukuk Komisyonun yanı sıra hukuk örgütlerinin ve İzmir Barosu'nun katliama ilişkin dosyayı sahiplendiklerini hatırlatan Dede, 20'yi aşkın hukuk örgütünün davaya  katılacağını belirtti. Yargılama  sürecinde katilin yanı sıra destekleyen ve teşvik eden herkesin açığa çıkarılması için gayret göstereceklerini söyleyen Dede, "Bu anlamda hem barolar hem hukuk kurumlarının verdiği mücadele gerçekten çok özel" diye konuştu.

'DENİZ'İN ACISINI BÜTÜN HALK YAŞIYOR'
Deniz'in acısını bütün halkın yaşadığını belirten anne Poyraz, sadece Deniz'in değil iktidarın karşısında olanlarında evlatları olduğunu vurguladı. Anne Poyraz, "İçimiz yanıyor ama gurur duyuyorum. Denizler bitmez, şehitler içimizde yaşıyor. Hepimizin başı sağ olsun. Evimiz hiç boş kalmadı, yokluğunu hissettirmediler. Herkesin evinde o acı var. Halkı gördüm" ifadelerini kullandı.

'DENİZ PARTİNİN KIZIDIR'
Deniz'in HDP'nin Deniz'i olduğunu söyleyen baba Poyraz ise "Deniz ilk değil son da değil. Deniz partinin Denizidir. Partinin kızıdır" dedi.