23 Eylül 2024 Pazartesi

Den Haag'da 'Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere' gecesi düzenlendi

Den Haag'da "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla devrim şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

Hollanda'nın Den Haag kentinde "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla devrim şehitlerini anma etkinliği düzenlendi.

14 Kasım günü yapılan etkinlik açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. KGÖ'nün 2. Konferansı'nı duyuran komünist gençler ölümsüzleşen devrimcileri anarak devrim andı içti.

Ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçılarının mücadele alanlarından görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından MLKP adına konuşma yapıldı. Konuşmada, Türkiye, Kürdistan ve dünyada devrim, sosyalizm ve özgürlük savaşlarında ölümsüzleşen devrimcilerin isimleri söylenerek  mücadeleleri selamlandı.

Konuşmada, Avrupa'daki burjuva devletlerinin pandemi dönemini, ücretleri düşürüp, kısa süreli çalışmayı dayatarak işten çıkarmaları meşrulaştırmak için fırsata çevirdiğini ve diğer yandan kitleleri kontrol altında tutmak, söz, eylem, örgütlenme hakkını engellemek için yeni polis yasaları çıkarmaya çalıştığını belirtti. Ağırlaşan iş ve yaşam koşulları, kısıtlanan göçmen hakları, artan mülteci ölümlerinin yanı sıra, sömürgeci faşist Türk devletinin önümüzdeki dönem özellikle Avrupa ülkelerinde muhalif, devrimci, sosyalist, yurtsever kuvvetlere yönelik tehdit, izleme gözleme faaliyetlerini arttırdığına vurgu yapılan konuşmada, Avrupa burjuva devletlerinin faşist Türk devletine her türlü desteği ve imkanı sunarak sosyalist, devrimci kuvvetleri ezmek, bitirmek için her türlü baskı ve katliamlara seyirci kaldığını söyledi.

Türkiye ve Kürdistan'daki siyasal gelişmelere değinilen konuşmanın devamında, faşizmi ancak büyük direnişlerin yeneceği belirtildi ve "MLKP, militanları ve kitlesiyle bütün gücüyle ölümsüzlerimizin büyük anısına bağlı kalmaya, devrimci savaşı büyütüp işçi sınıfının ve ezilenlerin umutlu beklentilerine yanıt olmak üzere kendisini ortaya koymaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. MLKP temsilcisi, göçmen işçi ve emekçileri, kadınları ve gençleri ölümsüzlerin anılarına, mücadelelerine sahip çıkmaya, MLKP'ye güç vermeye çağırdı.

HBDH‘ın gönderdiği mesajın okunmasının ardından sanatçılar Leman Stheen ve Emrah&Taylan, seslendirdikleri direniş türküleriyle anma gecesi sona erdi.