30 Eylül 2024 Pazartesi

'Demokrasi yürüyüşü'nün finali Meclis Parkı'nda yapılacak

HDP'nin Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya başlattığı "Demokrasi yürüyüşü" yarın saat 17.00'da Ankara'da Meclis Parkı'nda yapılacak açıklama ile tamamlanacak.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Edirne ve Hakkari'den başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" yarın (20 Haziran) Ankara'da sona erecek. 

HDP, 15 Haziran'da iki koldan başlattığı yürüyüş boyunca Edirne, İstanbul, Hakkari, Van, Batman, Diyarbakır, Antep, Urfa ve Adana'da halkla bir araya geldi. Kentlerde demokratik kitle örgütleri, siyasi parti, sendika ve konfederasyonlar ziyaret edildi.

Yürüyüşün Edirne kolu, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve seçilmişlerin tutsak olduğu Kandıra Hapishanesi'nin önünde yapılan açıklamanın arından yola çıktı. 

Edirne kolu ise, Adana'da yapılacak halk buluşmasının ardından Ankara'ya geçecek. 

Her iki koldan yürüyen heyetler yarın Ankara'da Meclis Parkı'nda, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katılımıyla toplanacak. HDP, bunun için kentte bulunan çok sayıda kitle örgütüne davetiye gönderdi.

'DEMOKRASİ İTTİFAKI' ÇAĞRISI YAPILACAK
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından bir deklarasyon açıklanması beklenirken, demokrasi güçlerine de ittifak çağrısı bir kez daha yineleyecek.

HDP Basın Bürosu, yarın yapılacak açıklamaya ilişkin şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Demokratik Mücadele Programımız kapsamında 15 Haziran'da Edirne ve Hakkari'de başlattığımız Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü yarın (20 Haziran Cumartesi) Ankara'da yapılacak olan final buluşmasıyla tamamlanacaktır. Halk buluşmaları, halk toplantıları ve kurum ziyaretlerinde toplanan görüş ve öneriler saat 17:00'de Meclis Parkında yapılacak olan basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır. Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan, Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu, Sedat Şenoğlu, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, bileşen partilerimizin eşbaşkan ve sözcüleri, MYK, PM, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi üyelerimiz ve milletvekillerimiz katılacaktır."