20 Eylül 2024 Cuma

DEM Partililer Esenyurt'ta düzenlenecek mitinge çağrı yaptı

DEM Parti 9 Haziran Pazar günü İstanbul Esenyurt'ta miting düzenleyecek. Esenyurt Meydanında düzenlenecek mitinge ilişkin DEM Partili vekillerin de katılımıyla bildiri dağıtımı yapıldı. Halka mitinge katılım çağrısında bulunuldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari Belediyesi'ndeki kayyum darbesine karşı 9 Haziran Pazar günü saat 18.00'de İstanbul Esenyurt'ta miting düzenleyecek. "Kayyumlara geçit vermeyeceğiz. Hakkari bizimdir" demek için Esenyurt Meydanında düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulunuldu.

DEM Parti İstanbul milletvekilleri Çiçek Otlu, Kezban Konukçu ve Celal Fırat'ın katılımıyla partililer Esenyurt'ta bildiri dağıttı. Esenyurt Meydanının yanı sıra Tabela, Pınar ve Örnek mahallelerinde bildiri dağıtımı yapan DEM Partililer sık sık, "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganını attı.

'KAYYUM KARARI ÇEKİLENE KADAR VAN RUHUYLA DİRENİŞTEYİZ'
AKP-MHP iktidarının 31 Mart yerel seçimlerinde Kürdistan ve Türkiye'de ağır bir yenilgi aldığını hatırlatan DEM Partililer, seçimlerin hemen ardından Van'a kayyum atama girişiminde bulunulduğunu, halkın görkemli direnişi ve birleşik mücadeleyle engellendiğini söyledi. İktidarın Hilvan'da yenilenen seçimlerde de umduğunu bulamamasının ardından Hakkari halkının iradesine göz dikerek belediyeye kayyum atadığını belirten DEM Partililer, "Hayalleri, halklara korku salarak faşist tek adam rejimini mutlaklaştırmak olanlar bugün Kürdistan'da kalıcı bir kayyum darbe rejimi inşa etmek istemektedir. 2016 yılından bu yana kayyum atanarak belediyeleri gasp edilen Kürt halkının ise gasp edilmesine izin vereceği tek bir belediyesi, kaybedecek tek bir saniyesi yoktur. Kayyum rejimiyle talan, hırsızlık, yolsuzluk, kırım ve asimilasyon politikalarını kalıcılaştırmak isteyenler, Hakkari'den de elleri boş dönecektir.
"Seçmen iradesini tanımayan bu darbe, Türkiye halklarının demokrasi mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Demokrasi gaçlerinin bütününe yapılan bu saldırı, karşısında demokratik mücadelemizi ve örgütlü dayanışmamızı bulacaktır. Kayyum kararı geri çekilene kadar her yerde Van ruhuyla direnişteyiz" diye vurguladı.

Bildiri dağıtımında "Hakkari bizimdir" diyen DEM Partililer, Esenyurt halkına 9 Haziran Pazar günü 18.00'de Esenyurt Meydanında düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısında bulundu.

ESENYURT MEYDANINDA POLİS ENGELİ
DEM Partililerin mitinge katılım çağrısı için gerçekleştirdiği bildiri dağıtımını polis Esenyurt Meydanında engellemeye çalıştı. Vekillerin de aralarında bulunduğu partililerin etrafını kalkanlarla çeviren polis, DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'yu darp etti. Polisin engelleme girişimini püskürten DEM Partililer mitinge katılım için çağrılarını sürdürdü. DEM Parti Milletvekili Otlu, polisin engelleme girişimine, "Bu halk durmayacak. Size de hiçbir zaman boyun eğmeyecek" dedi.

Daha sonra DEM Parti Milletvekili Kezban Konukçu, Esenyurt Meydanında açıklama yaptı. Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı 9 Haziran Pazar günü Esenyurt Meydanında buluşacaklarını söyleyen Konukçu, "Bu hırsızlığa karşı geliyoruz. Sandık koyuyorlar halkın önüne seçme-seçilme hakkı diyorlar ama insanların seçme-seçilme hakkını gasp ediyorlar. Bu hırsızlar sadece orada hırsızlık yapmıyorlar, burada da bizim ekmeğimize, hayatlarımıza göz dikiyorlar. Bu ülkenin her yerindeki hırsızlığa karşı, Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine karşı hepinizi pazar günü Esenyurt Meydanına bekliyoruz" dedi.