20 Eylül 2024 Cuma

DEM Parti milletvekillerinden Boğaziçi Köprüsüne pankart

Hakkari'deki kayyum darbesine tepki göstermek üzere DEM Parti lilletvekilleri Boğaziçi Köprüsüne pankart astı; darbecilerin kaybettiğini halkların kazanacağını vurguladı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ile İstanbul milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin Boğaziçi Köprüsüne "kayyum defol" pankartı astı.

ÇİÇEK: KAYBEDEN DARBECİLER OLACAK
Pankartın asılmasının hemen ardından milletvekilleri köprüde bir konuşma yaptı. HDK Eş Sözcüsü Çiçek, "Gezi'den Kobanê'ye, İstanbul'dan Hakkari'ye kaybeden darbeciler olacak. Kazanan Kürdistan ve Türkiye halkları olacak. Biz kazanacağız" dedi.

KONUKÇU: KAYYIM ZİHNİYETİNE KARŞI BİR ARADA DURMALIYIZ 
DEM Parti milletvekilli Kezban Konukçu, Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, kamuoyuna şu çağrıda bulundu: "Çünkü Kürt halkının iradesinin gasp edilmesi demek tüm halkların iradesinin gasp edilmesi demektir. Bu yalan ve talan düzeni devam etsin diye sürekli ve sürekli Kürt halkının iradesini gasp ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Buradan bütün demokratik kitlelere çağrımızdır; bu kayyım zihniyetine karşı bir arada durmak zorundayız. İnsanları eşit kardeşçe yapabildiği bir ülkeyi hep birlikte kurabilmek için bir araya gelmek zorundayız."

FIRAT: ZAFER BİZİMDİR
DEM Parti Milletvekili Celal Fırat ise, "'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyeceksin ama halkın iradesine kayyım atayacaksın. Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise kesinlikle halkın iradesine saygı göstermeliler. Zafer bizimdir" dedi.

Milletvekilleri alkış ve zılgıtlar eşliğinde, "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganı attı.