20 Eylül 2024 Cuma

DEM Parti İmrahor halkını ziyaret etti: Bu binaların değil AKP-MHP iktidarının yıkılması gerek

AKP'li Arnavutköy Belediyesi'nin yıkım kararının ardından direnen ve işkenceyle gözaltına alınan İmrahor Mahallesi halkını ziyaret eden DEM Parti, söz konusu binaların AKP'nin ilk yıllarında yapıldığını kaydetti. DEM Parti heyeti rant politikalarına ve kent suçlarına karşı durmaya devam edeceklerini; yoksul halkla, işçi ve emekçilerle yan yana mücadele  edeceklerini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Çiçek Otlu, Kezban Konukçu, Cengiz Çiçek ve İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz İstanbul Arnavutköy ilçesinde İmrahor Mahallesi'nde yıkıma direnen halkı ziyaret etti. Yerinde incelemelerde bulunan heyet, mahalle halkıyla görüştü sürece ilişkin bilgi aldı.

'TASARRUFUN ÖZETİ İMRAHOR MAHALLESİNDE'
Ziyaretin ardından heyet adına kısa bir açıklama yapan Çiçek, "İmrahor mahallesinde bir kez daha iktidarın talan politikasıyla karşı karşıyayız. Son dönemlerde ısrarla tasarruf, tasarruf, tasarruf diyorlar. Ama bir kez daha bu mahallede gördüğümüz yalın gerçek şu; fakirden, yoksuldan emekçiden çalıp zengine peşkeş çekmektir. Tasarrufun özeti bugün İmrahor mahallesinde gizli" dedi. 

'ZULMÜNÜZ SİZİ İKTİDARDAN DÜŞÜRECEKTİR'
Mahallenin hemen dibindeki villaları işaret eden Çiçek, yoksulların yaşadığı mahallelere yönelik "kaçak yapıları" ortadan kaldırma saldırılarının amacını şöyle açıkladı: "Buranın hemen yanı başında 3. havalimanı var. Yıllar önce havalimanı inşaatında onlarca emekçi can verdi. O zaman da bu mücadelenin içindeydik,  bugün de. Birileri 'bu kenet ihanet ettik' dediler, ihanete devam ediyorlar. AKP'nin elinde kalan İmrahor Mahallesi şahsında İstanbul'un emekçi yoksul insanlarına ihanet edilmektedir. İmrahor Mahallesine zengine, patrona peşkeş çekmek için talan etmektedir. Bir kez daha buradan sesleniyoruz, İstanbul'u neden kaybettiğinizin tekrar farkında olun. Bu halka yoksullara, emekçilere, Kürtlere yerinden yurdundan sürgün edilip buralara gelen, hayat kavgası içinde her türlü zorluğu yaşayan insanlara gösterdiğiniz zulmünüz sizi iktidardan düşürecektir."

İktidarın ilk yıllarında yapılan binaların bugün yıkıldığını kaydeden Çiçek, "Bu binaların değil AKP-MHP iktidarının yıkılması gerekiyor" vurgusu. Çiçek, DEM Parti olarak rant politikalarına karşı duracaklarını, yoksul emekçi halklarla birlikte mücadele edeceklerini kaydetti.