23 Eylül 2024 Pazartesi

DBP Bakırköy mitingine katılım çağrısı yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, cezaevlerinde tecridin kaldırılması talebiyle süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 3 Şubat'ta yapılacak mitinge çağrı yapıldı. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in İmralı'daki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı ve onlarca cezaevinde devam eden açlık grevlerine destek vermek amacıyla 3 Şubat'ta Bakırköy'de gerçekleşecek mitinge ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, siyasi tutsakların taleplerinin karşılanması için mitinge katılım çağrısı yapıldı.

DBP İstanbul Eşbaşkanı Ali Rıza Bilgili, HDP Hakkarı Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinin 83. gününde olduğunu ve taleplerinin derhal karşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Bilgili, 59 hapishanede 240 tutsağın süresiz dönüşümsüz açlık grevinin devam ettiğini, tecritte ısrarın sürmesi halinde bu sayının artacağını belirtti. Yapılan basın toplantısında konuşan Bilgili, geçtiğimiz günlerde Abdullah Öcalan ile kardeşi arasında yapılan görüşmenin ve Leyla Güven'in tahliyesinin açlık grevlerinin bir sonucu olduğunu söylerken "Alel acele yapılan bu görüşme kamuoyunu, zindanları ve halkımızı tatmin etmemiştir. Sayın Öcalan'a bu denli yaklaşım tecridin devamı mesajını vermektedir” dedi.

“Kürt sorununun demokratik çözümü için; Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve düzenli olarak avukat, aile görüşü ve iletişim hakkı kapsamında yasal haklarının tesis edilmesidir” diye konuşan Bilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Öcalan'a uygulanan tecrit sadece ona yönelik değil, Türkiye'nin her kesimi ve haklarına yöneliktir. İmralı mutlak tecridi tüm topluma yayılmıştır. İmralılaşan Türkiye gerçeği karşısında mutlak tecridin kaldırılması halkların üzerindeki kuşatılmışlığın kaldırılması demektir.”

Bilgili, Demokratik Bölgeler Partisi olarak açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin karşılanması için kamuoyuna çağrı yaparak “Herkesi ve her kesimi cezaevlerinde yükselen direnişe ses vermeye çağırıyoruz. Cezaevlerindeki açlık grevlerine giren tutsakların talebi talebimizdir. Leyla Güven ve zinden direnişçileri haklıdır, mutlak tecrit kaldırılmalıdır” dedi. Bilgili söz konusu taleplere dikkat çekilmesi amacıyla 3 Şubat saat 13:00'da Bakırköy'de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.