27 Temmuz 2024 Cumartesi

DBB Eşbaşkanları: Bizi buraya halk getirdi ancak halk alır

Yeni Şafak'ın "haber" adı altında kendilerini hedef göstermesinin nedeninin kayyum darbesine zemin hazırlamak olduğuna dikkat çeken DBB Eşbaşkanları Bucak ve Hatun, "Bizi buraya halk getirdi ancak ve ancak halk alır" dedi. 

Tetikçi Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, meclis üyeleri ve ilçe belediye eşbaşkanlarının katılımıyla belediye önünde açıklama yaptı. 

Söz alan Hatun, Hakkari'ye atanan kayyum darbesine tepki gösterdi. Halkın iradesiyle seçildiklerinin altını çizen Hatun, "Halkın iradesiyle seçilen tüm seçilmişlerimizin tek bir görevi var; halkın bütçesini korumak ve halkın hizmetine sunmak" dedi.

Yeni Şafak'ın "haber" adı altında kendilerini zan altında bırakmalarının nedeninin kayyum darbesine zemin hazırlamak olduğunu kaydeden Doğan şöyle devam etti: "Bu halk bizim programımız beğendiği için, sözlerimize inandıkları için bize oy verdi. Sizler kayyum atayasınız diye değil. Bizim diz çökmemizi istiyorsunuz ama bizi halk seçti ancak halkın önünde diz çökeriz. İlgili gazeteye, gazeteciye suç duyurusunda bulunduk. Basın etik kurallarını yerine getirmediği için. Bizi buraya halk getirdi, ancak ve ancak halk alır. Sayın içişleri bakanını Anayasa'ya ve belediye mevzuatına uymaya davet ediyorum. Bu siyasi kararlar size zarar veriyor bize değil."