23 Eylül 2024 Pazartesi

DAD'ın eşbaşkanları Doğan ve Kete oldu

DAD'ın 4'üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. DAD Eş Genel Başkanlığı'na Zeynel Kete ve Kadriye Doğan seçildi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) 4'üncü Olağan Kongresi'ni Dersim'de Sinema62 salonunda yaptı. Salonun tamamen dolduğu kongreye, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, DEM Parti MYK üyesi Halklar ve İnançlar Meclisi Sözcüsü Yüksel Mutlu, kentteki siyasi parti ve kurum temsilcileri katıldı.

Kongre çerağ uyandırılmasıyla başladı. Gulbanglar, dualar okunurken, zakirler sahne alarak üç dilden deyişler, kılamlar söyledi. DAD'ın, "İnancımızla örgütlenip hakikatimizle yaşayacağız. Zaman sahipsiz, mekan rızasız, mazlum çaresiz değildir" şiarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Kadriye Doğan, "Dersim'deki Reya Haq coğrafyasındaki bu inancı yaşatmak duruşumuzdur" dedi.

'CUMHURİYETİN BİZE BIRAKTIĞI ASİMİLASYONDUR'
Maraş katliamının 45. yılında olunduğunu hatırlatan Musa Kulu ise, "Yüz yıllık cumhuriyetin bize bıraktığı ölüm, kan, inkar ve asimilasyondur. Türk ve İslam'ın dışında bu topraklarda yaşayan Kürt'ü, Alevi'si, Hristiyan'ı, Ezidî'si, Arab'ı, Çerkes'i, Laz'ı kendi dilinden inancından hakikatinden koparıldı. Ama bizim kendi dilimiz, kültürümüz ve tarihsel hafızamızla yaşamı yeniden korkusuzca inşa etmek gibi bir ahlaki, vicdani ve politik bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.

Yapılan seçimlerde DAD Eş Genel Başkanlığı'na Zeynel Kete ile Kadriye Doğan seçildi.