23 Eylül 2024 Pazartesi

Dêrik ve Hesekê halkları şehitlerini uğurladı

Türk devletinin saldırıları ile Hesekê'de devam eden Halkların Gürzü Hamlesi esnasında ölümsüzleşen savaşçılar için Dêrik ve Hesekê'de törenler düzenlendi.

Türk devletinin Dêrik'e yönelik hava saldırısı ile Hesekê'de DAİŞ'e karşı yürütülen Halkların Gürzü Hamlesi esnasında ölümsüzleşen savaşçılar Dêrik ve Hesekê'de son yolculuklarına uğurlandı.

Dêrik'te düzenlenen törende Hesekê'de DAİŞ'e karşı süren operasyonlar esnasında ölümsüzleşen DKP/BÖG savaşçısı Partizan Amed (Hakan Yılmaz), Medenî Norşîn ve Mûsa Dêrsim ile Türk devletinin saldırıları esnasında şehit düşen Mihemed Mihemed, Siyabend Bêkes, Şiyar Kobanê ve Xemgîn Bilbilê Arîn Bahoz son yolculuklarına uğurlandı.

Askeri hastane önünde toplanan yüzlerce kişi şehit cenazelerini alarak, konvoy eşliğinde Xebat Dêrik Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

Saygı duruşu ile başlayan törende Dêrik Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Sûad Mistefa, 7 özgürlük savaşçısının halkların özgürlüğü için hayatlarını feda ettiklerini belirtti, "Onlar Türk faşizmi ve işbirlikçilerine karşı savaştılar ve insanlığın savunulmasında canlarını feda ettiler" dedi. İhanete karşı mücadele ettiklerini dile getiren Sûad Mistefa, Türk Devleti ve destekçilerine karşı direnişi büyüteceklerini dile getirdi. Sûad Mistefa "Biz vatanımıza, toprağımıza bağlıyız. Şehitlerimizin yoluna bağlıyız. Geri adım atmayız. Yaşasın halkların birliği ve kardeşliği" diye konuştu.

Qamişlo Kanton Meclisi Eş başkanı Efram İshaq da konuşmasında Kuzey ve Doğu Suriye özerk yönetimine karşı gerçekleştirilen planın halklarının ortak iradesiyle kırıldığını ifade etti. İshaq, devrim güçlerinin komployu boşa çıkardıklarını söyledi.

Törende söz alan DSG komutanlarından Mihyedîn Xêrkî ise Kobane, Tabqa ve Rakka'da devrim güçleri karşısında büyük yenilgiler alan DAİŞ çetesine karşı bir kez daha zafer kazanıldığını belirtti. Xêrkî, Türk devletinin DAİŞ'in yenilgisini hazmedemediğini ve Rojava kentlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını dile getirdi. Xêrkî, "Bizim en güçlü dayanak noktamız halkımız ve bize desteğidir. Savaşçılarımız ve halkımız omuz omuza savaşmalıdır. Devrimci Halk Savaşı'nın gereği, ihtiyacı budur. Nerede olursa olsun direneceğiz, çünkü biz bu toprakların sahibiyiz. Zafer her zaman bizim olacak" dedi.

Törende DKP/ BÖG adına konuşan Tufan Pir Keleş, Hesekê'de ölümsüzleşen 121 şehidin Faşist şef Erdoğan ve çetelerine karşı Rojava devrimini savunduğunu dile getirdi. Keleş, "Rojava'yı karanlığa gömmek isteyen, Ortadoğu'ya DAİŞ belasıyla tekrar tanıştırmak isteyen Türk devleti ve  emperyalistlere karşı kahramanca direnerek şehit düşen yoldaşlarımızı uğurluyoruz" dedi. BÖG savaşçısı Partizan Amed'in Diyarbakır zindanlarında ve Kobanê direnişinde mücadele ettiğini dile getiren Keleş şunları söyledi: "Değil yüzlerce şehit, yüzbinlerce şehit de versek Rojava devriminin boğulmasına, DAİŞ çetelerinin kazanmasına, faşist Erdoğan iktidarının kazanmasına izin vermeyeceğiz. Faşizmin burçlarına bu bayrağı dikene kadar bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Şehitlerimize ve ölümsüzlerimize bir tek sözümüz var; ya zafer ya zafer."

HESEKÊ 11 ŞEHİDİNİ SONSUZLUĞA UĞURLADI
Hesekê'de düzenlenen törenle Halkların Gürzü Hamlesi'nde şehit düşen 11 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı.

Dijwar Şehitliği'nde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Şiyar Hesekê, bölge halklarının Özerk Yönetim ve DSG etrafında kenetlendiğini belirtti, fitne odaklarını boşa çıkardığını vurguladı.

Cizre İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berekat da yaptığı konuşmada. Türk devletinin DAİŞ'e verdiği desteğe dikkat çekti.

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okundu, ailelerine teslim edildi. Tören sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.