20 Eylül 2024 Cuma

Cumartesi Anneleri'ne saldırı Adana'da kınandı

HDP Adana İl Örgütü, Cumartesi Anneleri'nin 700. eylemine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla saldırılmasını kınadı.
HDP Adana İl Örgütü, 700. Cumartesi Anneleri eylemine polisin saldırmasını il binasında düzenlediği basın toplantısıyla protesto etti. Demokratik kitle örgütlerinin destek verdiği açıklama dolayısıyla polis il binası çevresini ablukaya aldı.
 
Cumartesi Anneleri'nin eyleminin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklandığını hatırlatan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, "Annelerin sessiz direnişi Cumartesi günü İstanbul'un kalbinde gün ortasında saldırıya uğradı" dedi.
 
Annelere saldırıyı kınayan Tural, "Kaybetme eylemleri siyasal iktidardan sivil topluma kadar topyekün bu toplumun Türkiye'nin utancıdır. Kayıp yakınlarına dün yapılan müdahale, bu utancı daha da derinleştirmiş ve vicdanları yaralamıştır" diye kaydetti.
 
Saldırıda bulunanların kayıp yakınlarından özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Tural, "Bunun yanı sıra kayıtlarda yer aldığı gibi bu olayda herkesin tanıklığında gerçekleşen işkence ve diğer kötü muamele düzeyine ulaşan uygulamalar nedeniyle de tüm sorumlular hakkında derhal etkili soruşturma süreçleri başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.