20 Eylül 2024 Cuma

CKŞ Elende El Muhammed ve Osman Nuri Ocaklı'yı andı

Rojavalı komünist gençler ölümsüzleşen komünistler Elende El Muhammed'i ve enternasyonalist devrimci öncü Osman Nuri Ocaklı'yı andı. Anmada "Tekrar söz veriyoruz; nasıl ki binlerce şehidin hesabını sorduysak onlarında hesabını soracağız. Şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız" denildi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Kobanê'de 13 Haziran 2021'de devrimci görevlerinin başındayken ölümsüzleşen Elende El Muhammed ve Türk devletinin suikast saldırısında ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Osman Nuri Ocaklı'nın ölümsüzlük yıldönümleri nedeniyle anma yaptı.

Ocaklı'nın ölümsüzleştiği noktada anma yapan komünist gençler saygı duruşunda bulundu. Gençler daha sonra Dîcle Şehitliğine giderek mezarlıkları ziyaret etti. Anmada Kobanê CKŞ adına konuşma yapan Qendil Kobanê, şehitleri andı, "Şehit Zîlan gençler için örnekti. Onun yolundan ilerlemeliyiz. Şehit Yılmaz da bizlere çok değerli anılar bıraktı. Onun için direneceğiz. Bir kez daha söz veriyoruz" dedi.

CKŞ adına konuşma yapan Dilviyan Azad ise "Zilan yoldaş Kobanêli bir genç kadın olarak aile ve egemen sistemin baskısına karşı yönünü komünist partiye döndü. Bütün genç kadınlara yardım etmek istedi. O her gencin yüreğine kendini ekti" ifadeleri kullandı. 

Dilviyan Azad konuşmasına şöyle devam etti: "Yılmaz Behrareş yoldaş ise 12 Haziran 2023'te Zilan Destan yoldaşın anmasının dönüşünde faşist Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşti. Burada yoldaşlarımıza tekrar söz veriyoruz; nasıl ki binlerce şehidin hesabını sorduysak onlarında hesabını soracağız. Şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız."

Anma etkinliği "Şehîd Namirin" ve "Bimre îxanet" sloganlarıyla sona erdi.