25 Eylül 2024 Çarşamba

Cinsel istismar suçlusu tutuklanmadı

İki torununa cinsel istismarda bulunan C.Ö.'nün yargılandığı dava görüldü. C.Ö. kendini iftira atıldığını ileri sürerken mahkeme tutuklama kararı çıkarmadı.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde yaşayan 14 ve 15 yaşındaki iki torununa cinsel istismarda bulunan C.Ö. hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "çocuğun cinsel istismarı" suçundan yargılanan C.Ö. hazır bulunurken, istismara uğrayan çocuklar ve her iki tarafın avukatı katıldı.

Duruşma basına kapalı gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre C.Ö., atılı suçu reddederek "Aramızda husumet var. Çocukların annesi bunu uyduruyor" diye kendini savundu.

Mağdurlar ve müştekiler ise sanıktan şikayetçi olarak en ağır cezayı almasını istedi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 16 Aralık tarihine erteledi.

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
İskenderun Kadın Platformu, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Konuşma yapan Avukat Mehtap Sert, sanığın tutuklanmadığına dikkat çekti. Yaşanan istismarın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği farkındalık eğitimi sırasında ortaya çıktığını hatırlatan Sert, "Olayın ortaya çıkmasını sağlayan ve savcılığa suç duyurusunda bulunan öğretmenler tanık olarak dinlendi. Sanık suçlamayı kabul etmedi. Sanık, 'aramızda husumet var. Çocukların annesi bunu uyduruyor' dedi. Ancak husumete dair somut  hiç bir olay gösteremedi. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Davanın takipçisi olacağız" dedi.