20 Eylül 2024 Cuma

'Çimentocu şirket Muğla'yı terk edene kadar bu mücadele sürecektir'

Muğla Sınırsızlık meydanında buluşan ekolojistler Akbelen ormanın katledilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. "Çimentocu şirket Muğla'yı terk edene kadar bu mücadele sürecektir"  diyen ekolojistler hem şirketin hem de satın aldığı kalemşörlerinin hukuk önünde hesap vereceğini söyledi. 

Akbelen ormanının katline karşı Muğla Sınırsızlık meydanında açıklama yapıldı. Bir araya gelen çok sayıda ekolojist, "Yargı kararına uy. Muğla'daki termik santralleri kapat", "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Bırakın doğal kalsın", pankartları ve "Akbelen'de zeytincilik kanununu uygula", "Patlamayı durdur", Her yer direniş" dövizleri taşındı. 

Basın metnini okuyan Halime Şaman, "Mücadelemiz çimentocu şirket Muğla'yı terk edene kadar sürecektir" dedi. Muğla'nın Menteşe İlçesi Bayır mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin köyü ortak sınırı Tekağaçsırtı Mevkiine kurulmak istenen Çimento Fabrikasına karşı mücadele veren yaşam savunucuları Ferah Gümüş, Haluk Özsoy, İsmail Şener, Mustafa Tuncaelli ve davanın avukatları Av. Nuray Şahbudak ve Av. Kadriye Tuncaelli'nin çimentocu firmanın karalama kampanyasının hedefi haline getirildiğini kaydeden ŞAman, daha öncesinde sahte ÇED raporları ve inşaat ruhsatlarının iptal edilen kurumun yaşam savunucularına saldırdığını belirtti.

19 sene önce başlayan bu mücadelenin belli kişilere bağlı olmadığını kaydeden Şaman, "Bu mücadele köylülerimiz için yaşam mücadelesidir, bir ölüm kalım mücadelesidir. Şu kişi gider, bu kişi gelir ama bu mücadele durmaz" ifadelerini kullandı. Şaman şöyle devam etti: "Yalan haberlerinizle, karalama kampanyanızla hedef haline getirdiğiniz arkadaşlarımız yalnız değildir. Yalan haber yapan siteniz, gazeteniz ve sanki bu haber doğruymuş gibi bunu yaygınlaştıran web siteleri hakkında gerekli suç duyuruları yapılmıştır. Maddi-manevi tazminat davaları yakın zamanda açılacaktır. Hem sizin hem de satın aldığınız kalemşörlerinizden hukuk önünde hesap soracağız. Çimentocu şirket Muğla'yı terk edene kadar bu mücadele sürecektir."