21 Eylül 2024 Cumartesi

CHP'nin 1 Mayıs tutumu Erdoğan'dan 'aferin' aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Özgür Özel ve CHP'ye övgüler düzdü. 1 Mayıs'ta başta DİSK olmak üzere sendika ve meslek örgütlerini kendine yedekleyerek Taksim iradesinden vazgeçilmesini sağladığı için CHP'ye teşekkür eden Erdoğan, "Türkiye'yi gerilim hattına mahkum etmek isteyenlerin, başta 1 Mayıs olmak üzere çeşitli oyunlarına gelmedik. Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davrandığını görüyor, bundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yerel seçim yenilgisinin ardından yapılan toplantıda, Erdoğan'ın CHP'ye yönelik övgüsü dikkat çekti.

Başta DİSK olmak üzere sendika ve meslek örgütlerini kendine yedekleyerek Taksim iradesinden vazgeçiren CHP'ye teşekkür eden Erdoğan, "Yapıcı tavrımızı bugüne kadar muhafaza ettik, Türkiye'yi gerilim hattına mahkum etmek isteyenlerin, başta 1 Mayıs olmak üzere çeşitli oyunlarına gelmedik. Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davrandığını görüyor, bundan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM YENİLGİSİNİN FATURASI 'KAPRİSLİ BÜROKRATLARA' KESİLDİ
31 Mart yerel seçim yenilgisinin faturasını, "kaprisli bürokrat ve lobisi" diye tanımladığı kesimlere kesen Erdoğan, "Bu partinin genel başkanı, bir neferi olarak böyle ağır bir vebali biz taşıyamayız. Yeni isimlerle, yeni değerlerle kadrolarımızı tahkim ederken partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz. Bizim AK Parti'den güç devşirecek isimlere değil, AK Parti'ye güç katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var" sözleriyle kadro değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi.

Seçim sonuçlarını göz ardı etmediklerini, yetkili organlarda değerlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, MYK toplantısında yakın bir tarihte kamp toplama kararı aldıklarını aktardı. Önce milletvekilleri, ardından belediye başkanları ile bir araya geleceklerini belirten Erdoğan, "Halkla araya mesafe koymanın, duvar örmenin, sokakla, çarşıyla, pazarla, mahalleyle bağı zayıflatmanın bizim siyaset geleneğimizde yeri yoktur" sözleriyle halkla aralarında oluşan mesafeye işaret etti.

Erdoğan, "Millet bize bakınca kendini gördü, kendi meselelerini gördü. Aynı zamanda sıkıntılarına çözüm üretecek güçlü bir irade gördü" iddiasında bulundu.