25 Eylül 2024 Çarşamba

CHP: İtirazlar nedeniyle ıslak imza tutanaklarını alamıyoruz

Açıklama yapan İmamoğlu ve Yavaş, ıslak imza tutanaklarının yüzde 69,67 olduğunu belirtti. İtiraz olduğu takdirde ıslak imzalı tutanak alınamadığını kaydeden Yavaş, "Oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7, Erdoğan ise yüzde 45,8'dir" dedi. 

CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklama yaptı. 2019 ve 2014 seçimlerinde yaşananları hatırlatan İmamoğlu, "acı deneyimlerimiz var" dedi. 

13. Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nı "bitkisel hayatta" Erdoğan yanlısı açıklama yaptığını kaydetti. İmamoğlu, "Bu sistemin, bu rejimin hepimizi sıkıntıya soktuğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yüzde 60'larda başlatılan manipülasyonun yüzde 40'lara indiğini ve ısrarla tutulduğunu belirten İmamoğlu, hala sisteme girişi yapılmayan 7 buçuk milyon oy olduğunu ve CHP'nin güçlü olduğu bölgeler olduğunun altını çizdi. İmamoğlu, "Devletin tüm kurumlarını sıkıntıya soktukları için AA bizim için yok hükmünde" dedi. 

Ellerinde bulunan ıslak imzalı tutanaklar üzerinden vazgeçmediklerini dile getiren İmamoğlu, açıklamalarla gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını söyledi. 

Yavaş ise AA ile ilgili sözlerin eleştirildiğini fakat gelen eleştirilerin haksız olduğunu AA'nın pratikleriyle örnekledi. Deneyimleri nedeniyle bunlara hazırlıklı olduklarını söyleyen Yavaş, 11 kez sayılan bölgeler olduğunu aktardı. İtiraz olduğunda ıslak imzalı kağıdın elde edilemediğini kaydeden Yavaş, çok sayıda bölgeden ıslak imzalı belgelerin kendilerine ulaşmadığını açıkladı. Islak imza tutanaklarının yüzde 69,67 olduğunu belirten Yavaş, "Oransal olarak Kılıçdaroğlu yüzde 47,7, Erdoğan ise yüzde 45,8'dir" dedi. 

Yavaş, seçimlerin ikinci tura kalma ihtimalinin de yüksek olduğunu aktardı.