22 Eylül 2024 Pazar

Ceza indirimi için katlettiği kadının ailesine başsağlığı diledi

Gülnur Kocabaş'ı katleden Yusuf Akbulut yargılandığı davanın ikinci duruşmasında bilindik bir savunma yaptı ve "pişmanım" dedi. Ancak daha da ileri giden Akbulut, aileye başsağlığı diledi. Akbulut'a tepki gösteren aile, Akbulut'un bu hareketinin indirim almak amaçlı olduğunun altını çizdi. 

Manisa'da 28 Mayıs 2020'de Şehzadeler ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi'nde bulunan evinden işe giden Gülnur Kocabaş'ı katleden Yusuf Akbulut hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması, Manisa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kocabaş ailesinin hazır bulunduğu duruşmaya, sanık Akbulut'ta tutuklu bulunduğu Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Birçok kadın örgütünün de izlediği duruşmada, tanıklar dinlendi.

TANIK, KOCABAŞ'IN TEHDİLERİNİ ANLATTI
Kocabaş'ın iş arkadaşı Arzu Koçanoğlu, Akbulut'un sürekli Kocabaş'a baskı yaptığını söyledi. Akbulut'un Kocabaş'a hakaret ettiği birçok ana tanık olduğunu anlatan Koçanoğlu, Akbulut'un Kocabaş'ın kendisini aldattığı yönündeki beyanlarının tam tersi olduğunu belirtti.Sanığın tehditlerinin artmasının ardından arkadaşları olarak Kocabaş'ın yanından ayrılmamaya özen gösterdiklerini dile getiren Koçanoğlu, şöyle devam etti: "Sürekli yanında durmaya çalışıyorduk. Bir gün iş çıkışı Yusuf ve Gülnur arasındaki tartışmaya bende dahil oldum. ‘Ne oldu' diye söylediğimde, Yusuf ‘Mesajları sileceksin, yoksa çok kötü olur' diye tehditler savuruyordu. Gülnur'un kolundan tutup çekiştiriyordu. Arkadaşları olarak izin vermedik. ‘Benimsin, seni kimseye vermem. Gerekirse evini yakarım' diye tehditlerde bulundu. Yine bir gün Yusuf işaret parmağını sallayarak ‘Sen benimsin' diyerek, iş yerinde tehditler savurdu. Gülnur bu durumdan korkarak, ‘Abla dışarı çıkıp hava alabilir miyiz' dedi."

Kocabaş'ın iş arkadaşlarından Merve Çamlık, failin sürekli Kocabaş'ı tehdit ettiğini söyledi.

ABLA KOCABAŞ: KARDEŞİMİN YAKIN ARKADAŞLARINI DA TEHDİT EDİYORDU
Kocabaş'ın ablası Neşe Kocabaş da olaydan 3 ay önce Gülnur'un yanına geldiğini belirterek, "Kardeşime servis durağına kadar eşlik ediyordum. Sanık, telefonda sürekli hareketler savuruyordu.  Telefonla konuşken sürekli ‘Benim olacaksın, birlikte olmazsak sana zarar veririm' diye tehditler ediyordu. Kardeşim rahatsız edici konuşmalarından dolayı telefonlarını açmayınca, bu seferde kardeşimin yakın arkadaşlarını aramaya başladı" dedi.

Olaydan bir gün önce bir aracın evlerinin önünden yüksek sesle müzik açarak geçtiğini ifade eden Kocabaş, şöyle devam etti: "Bir arkadaşımla birlikte balkonda oturuyorduk. Olaydan sonra komşumuz araçla geçen kişiyi dışarıda gördüğünü, araba içinde olduğunu ve o kişinin sanık olduğunu ‘Seni seviyorum, seni öldüreceğim' diye bağırdığını söyledi."

Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan avukatlar, daha sonraki celselerde savunma beyanlarında bulunacaklarını söyledi.

BİLİNDİK SAVUNMA: PİŞMANIM
Katil zanlısı Akbulut, duruşma boyunca tasarlayarak kasten öldürmediğini ileri sürdü. Sanık Akbulut'un alay edercesine, "Acılı aileye baş sağılığı diliyorum. Pişmanım" sözleri ise duruşma salonunda tepkilere neden oldu.

Verilen aranın ardından eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Duruşma sonrası Kocabaş'ın ailesi ve dava avukatları, adliye önünde açıklama yaptı. Kocabaş'ın babası Ümit Kocabaş, "Sanık baş sağlığı dileyecek kadar kendini küçültebilmektedir. ‘İndirim almak için dua ediyorum' diyebilmektedir. Kamera görüntüleri olmazsa, kolunu sallaya sallaya gezebilecekti. Kanunlardaki her boşluk, maalesef bizden yana değil, sanıktan yanadır. Sadece kızımı değil, bizi de vurdu. 313 gündür yaralı haldeyiz" diye konuştu.