20 Eylül 2024 Cuma

Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan alt yapı itirafı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez" diyerek alt yapı çalışmalarını gelişi güzel yaptıklarını itiraf etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da Sel Felaketi Kriz Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz" dedi.
 
Hazırlandığı iddia edilen planın neden alt yapı çalışmaları planırken değil de sel felaketinden sonra hazırlandığını açıklamayan Kurum, yaşananları da 'Afet' olarak değerlendirdi.
 
Bir kişinin hayatını kaybettiği, 165 kişinin mahsur kaldığı ve 500 tonun üzerinde fındığın heba olduğu sel felaketini "Önümüzdeki sürece ilişkin iklim değişikliği söz konusu" şeklinde açıklayan Kurum, "Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu plan çerçevesinde sahada uygulamalarını yapacağız" dedi.
 
"En son böyle elim bir olay 20 yıl önce meydana gelmiş. Tabi ki bu bir afet" diyen Kurum, Ordu, Rize ve Hopa'da yaşanan sel felakeketlerini görmezden geldi.
 
"Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez" diyen Kurum, alt yapı çalışmalarını coğrafi özgünlükler dikkate alınarak bilimsel kriterlere uygun yapmadıklarını itiraf etmiş oldu.