21 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni: Vazgeçmeyen annelerin yanındayız

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda yapmak istediği 701. hafta eyleminin yasaklanması ile ilgili konuşan HDP İzmir Milletvekili Çepni, Batman ve Diyarbakır'daki yasak kararları ile birlikte kayıp eylemlerine yönelik devletin konsept bir saldırı başlattığını belirtti. İkbal Eren ise ne olursa olsun yakınlarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.
Cumartesi Anneleri'nin 701. haftasında Galatasaray Meydanı'nda yapmak istediği eylem ile Diyarbakır ve Batman'da yapılacak kayıp eylemi yasaklandı.
 
İstanbul İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyen Cumartesi Anneleri ellerinde karanfiller ve kayıpların fotoğraflarını taşıyarak yasağa rağmen Mehmet Ertek'ın akibetini sordu.
 
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni ve gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren yaşanan polis ablukasını ETHA'ya değerlendirdi.
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Diyarbakır, Batman ve İstanbul'da valiliğin yasak kararını ilişkin "İstanbul'da da geçen hafta yaşanan saldırıdan sonra bugün de ailelerin ve bütün demokrasi güçlerinin oturma eylemi yasaklandı ve Cumartesi Meydanı'na girişi engellemiş oldu. Büyük bir polis ablukası gerçekleşti sabahtan beri, ama buna rağmen ailelerimiz, İHD ve bütün demokrasi güçleri İHD önünde toplandılar ve alana yürümek için yola çıktılar" dedi.
 
YASAKLARA İNAT ANNELERİN YANINDAYIZ
 
"Bu, konsept bir saldırı. Devlet, 23 yıllık kayıp yakınlarının adalet mücadelesine yanıt olmaktan ziyade engelledi. 700. haftada başlayan saldırı bugün devam ediyor. Çok keyfi, antidemokratik bir biçimde hükümet tarafından yasaklanan bu eylem aslında bu topraklarda demokrasi mücadelesi yürütenler açısından bir simge haline gelmiştir" diyen Çepni, kendisi dışında çıkan her sesi susturmaya çalıştığını belirtti.
 
Çepni, son olarak şöyle dedi: "Bunun karşısında Cumartesi İnsanları ve insan hakları savunucuları dün olduğu gibi bugün de 23 yıldır, 701 haftadır hangi hattan inat ve ısrarla yürümüşlerse, bundan sonra da yürümeye devam edecekler. Bizde onların yanında olmaya devam edeceğiz."
 
VAZGEÇMEYECEĞİZ...
 
İkbal Eren ise şöyle dedi: "Oturmaya başladığımızda taleplerimiz neyse bundan sonraya aynı taleplerle eylemlerimize devam edeceğiz. Bu baskı ve yasaklamanın nedeni insanların bir araya gelmesinin yönetenleri rahatsız etmesidir. Sadece ülkede değil dünya çapında sahiplenildi bu eylem ve kaybedenler rahatsız oldu. Biz ne olursa olsun kayıplarımızı aramaktan, akibetlerini sormaktan ve faillerinin yargılanmasını istemekten vazgeçmeyeceğiz."