6 Ekim 2024 Pazar

Çadır nöbetindeki Boğaziçili öğrenciler zorla kampüsten çıkarıldı

Kayyum rektör Melih Bulu'nun Feyzi Erçin'in yaz okulundaki derslerinin onaylanmamasına da tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Güney Kampüs'te çadır nöbetine başladı. Nöbetin başlamasıyla birlikte Güney Kampüs polis ablukasına alındı. Gece saatlerinde müdahale eden polis öğrencileri zorla kampüsten çıkardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Kayyum rektörün Feyzi Erçin'in yaz okulundaki derslerinin onaylanmamasına da tepki gösteren öğrenciler Güney Kampüs'te çadır nöbetine başladı. Nöbetin başlamasıyla birlikte Güney Kampüs polis ablukasına alındı.

Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan bilgilendirmede; "Kayyumun icraatlarını protesto etmek üzere Gezi direnişinin yıldönümünde kampüste kurduğumuz çadırlara müdahale etmek için gözaltı araçları ve çok sayıda polis hazırlanıyor" denildi.

Öğrenciler tarafından yapılan bir açıklamada, Gezi direnişinin 8'inci yıl dönümünde akademiye yönelik saldırılara karşı tüm engellemelere rağmen çadır nöbetinde olunacağı bildirildi.

HDP MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, öğrencilere destek vermek üzere kampüse gitti. Artı Gerçek'e konuşan Piroğlu, üniversitedeki ablukanın Türkiye'deki ablukadan farksız olduğunu belirterek "Öğrenciler Feyzi Erçin'in derslerine son veren kayyumun uygulamalarına tepki göstermek için bir araya geldi. Bu abluka eninde sonunda dağıtılacak" dedi.

Züleyha Gülüm ise polis ablukasına gerekçe olarak sokağa çıkma yasağının gösterildiğini ancak iktidarın pandemi gerekçesiyle demokratik hak arayışlarına engel olduğunu söyledi. Öğrencilerin yanında olduklarını belirten Gülüm, "Kendi işlerine geldiğinde bu yasakların uygulanmadığını, protesto hakkını kullanmak isteyenlere gelince yasakların devreye sokulduğunu görüyoruz. Uzun zamandır iktidar bu uygulamalarına devam ediyor" dedi.

ÇHD: TAKİP EDİYORUZ
Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesinden yapılan açıklamada ise "Müvekkillerimizin ve öğrencilerin bildirimlerini aldık; Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde devam eden nöbet eylemini de olası hak ihlalleri ve gözaltılar için takip ediyoruz" denildi.

ÖĞRENCİLER: FEYZİ ERÇİN YALNIZ DEĞİLDİR
Boğaziçi öğrencileri, atanmış rektör Melih Bulu'ya karşı başlattıkları eylemlere destek veren, gözaltı ve tutuklama süreçlerinde avukat kimliğiyle öğrencilerin yanında yer alan Feyzi Erçin'in yaz okulundaki derslerinin onaylanmamasına da tepki göstererek, "Feyzi Erçin yalnız değildir" dedi.

POLİSİN MÜDAHALESİYLE ÖĞRENCİLER KAMPÜSTEN ÇIKARILDI
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Güney Kampüs'te çadır nöbeti başlatmasının ardından polis kampüsü abluka altına aldı. Gece saatlerinde müdahale eden polis öğrencileri zorla kampüsten çıkardı.