23 Eylül 2024 Pazartesi

Bursa'da çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 'iyi hal' indirimi

13 yaşındaki kız çocuğunu sistematik istismara maruz bırakan Mutlu A.'nın mahkemedeki 'iyi hali' gerekçe gösterilerek cezada indirim uygulandı.
Bursa'da 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Mutlu A.'ya iyi hal indirimi uygulandı.
 
"Küçük yaştaki çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak", "cinsel istismar ve taciz" suçlamasıyla yargılanan Mutlu A'nın 33 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası, 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına düşürüldü.
 
Bursa'da bir bankada memur olarak çalışan Mutlu A.'nın, 13 yaşındaki B.K.'yi sistematik istismara maruz bıraktığı ve ele geçirdiği fotoğraflar ile tehdit ederek istismarı sürdürdüğü, okuldaki rehber öğretmenin devreye girmesiyle ortaya çıktı.
 
B.K'nın ailesinin şikayette bulunmasıyla, bilgisayarında B.K.'nin fotoğrafları bulunan Mutlu A. gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "yaşı küçük çocuğa cinsel istismar" ve "küçük yaştaki çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mutlu A.'nın davası karara bağlandı.
 
DURUŞMADAKİ 'İYİ HALİ' GEREKÇE GÖSTERİLDİ, İNDİRİM UYGULANDI
 
Mahkeme heyeti, deliller sonucunda sanık Mutlu A.'yı 'küçük yaştaki çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak', 'cinsel istismar ve taciz' suçundan, mağdurun eşinin kız kardeşi olması nedeniyle de artırım uygulayarak 33 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak daha sonra sanığın duruşmadaki "iyi hali" gerekçesiyle indirim yaptı ve 28  yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.
 
'ÇOCUKLARINA KIZMAYIN, ANLATABİLSİNLER'
 
Verilen kararın ardından açıklama yapan 13 yaşındaki B.K.'nin annesi A.K. ailelere seslendi: "Kızları benim kızım gibi taciz edilen annelere de seslenmek istiyorum. Asla çocuklarınıza kızmayın. Onlar biz kızarız diye yaşadıklarını gizliyor. Benim kızım bizden çekindiği için bir yıl çekti bu işkenceyi ama bize söyleseydi, bir sene önce bitecekti yaşadıkları. Kızlarımızı kaybetmeyelim, kızlarımızı kazanalım. Onlara sahip çıkalım" dedi.