4 Ekim 2024 Cuma

Bursa'da Boğaziçililerin gözaltına alınmasına tepki

Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasını ve bunu protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasını kınadı.

Eğitim-Sen Bursa Şubesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasını ve bunu protesto eden öğrencilerin gözıaltına alınmasına ilişkin şube binasında basın açıklaması yaptı.

Rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi yerine, üniversiteye kayyum atanmasını tercih eden ve bu tercihinde ısrarcı olan siyasi iktidar, üniversitelerdeki demokratik, muhalif, eleştirel düşünceye karşı tavrını tüm açıklığıyla gözler önüne serdiğini ifade eden Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, "Tüm örgütlü gücümüzle sesimizi çoğaltıyoruz. Karanlığınıza, şiddetinize, kayırmacılığınıza, dayatmalarınıza alışmıyoruz, itiraz ediyoruz. Öğrencilere şiddeti, üniversite kapılarına kelepçeyi, kampüse polis çağırmayı üniversiteyi yönetmek sanan kayyımları üniversitelerimizde istemiyoruz" diye belirtti.