25 Eylül 2024 Çarşamba

Buldan: Zaman faşizme kaybettirme zamanıdır

Yeşil Sol Parti, Iğdır'da on binlerin katılımıyla miting düzenledi. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Gün küsme, darılma ve evde oturma zamanı değildir. Zaman faşizme kaybettirme zamanıdır. Zaman birlik ve beraberlik içerisinde olma günüdür" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Iğdır'ın Belediye Meydanında miting düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katıldığı mitingde on binlerce kişi bir araya geldi.

Kadın ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği coşkulu miting halaylarla başladı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla devam eden mitingde, Yeşil Sol Parti il eş sözcüleri ve milletvekili adayları halkı selamladı.

ŞEDAL: KİRLİ DÜZEN KADINLARIN ÖNCÜLÜĞÜNDE DEĞİŞECEK
Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Neslihan Şedal, kadınların öncülüğünde kirli düzenin değişeceğini söyledi. Özel savaş politikaları sonucu Taybet İnan, İpek Er, Gülistan Doku gibi yüzlerce kadının katledildiğini kaydeden Şedal, "Yine bu kirli sisteme karşı mücadele eden Sara, Nagihan Akarsel, Hevrin Xelef, Jina Emînî ve Evin Goyî bu politikalar sonucu katledildi. Kürt kadınları için bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu bizim için hesap sorma zamanıdır. Biz, ekolojik yıkım, katliam, özel savaş ve İmralı tecridinin hesabını soracağız. Biz, 'Jin, jiyan, azadî' felsefesiyle sandıklara giderek, özgür ve demokratik bir yaşamı inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BULDAN: BU HİKAYE YILLARDIR SÜREN ONURLU DİRENİŞİN HİKAYESİDİR
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır halkının kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirterek sözlerine başladı. "Bu hikaye Yeşil Sol Parti'nin ortak hikayesidir, Iğdır'ın hikayesidir. Bu hikaye Ege'nin, Marmara'nın, Karadeniz'in, Serhad'ın, Botan'ın, Amed'in hikayesidir. Bu hikaye Yeşil Sol ile başlamadı. Bu hikaye yıllardır devam eden onurlu bir direnişin hikayesidir" diyen Buldan, hiçbir gücün bu birlikteliğin arasına nifak tohumu sokamayacağını vurguladı.

AKP-MHP'nin hikayesinde ise açlık, yoksulluk, nefret, kin, öfke olduğunu söyleyen Buldan, kendilerinden olmayan herkese zulmü reva gören iktidarı 14 Mayıs'ta göndereceklerini belirtti. Ekonomik krize dikkat çeken Buldan, iktidarın halkın içinde bulunduğu yoksulluğu görmediğini kaydetti. "Ülkenin kaynaklarının doğru yere aktarılmasıyla bu ülke kalkınabilir. Ancak onlar kendi saraylarında zenginliklerini korumaya devam ediyorlar" diyen Buldan, ülke kaynaklarının sadece Erdoğan ve yandaşlarına aktarıldığını dile getirdi.

'ARTIK KİMSE BİZİ DURDURAMAZ'
AKP'nin 14 Mayıs'ta bir tabela partisine dönüşeceğini söyleyen Buldan, AKP'nin iftira ve yalanlarla seçim çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. "Talimatı Allah'tan aldığını söyleyen bir Erdoğan var" ifadelerini kullanan Buldan, AKP'nin dini istismar ettiğini vurguladı. Bütün bunlara 14 Mayıs'ta dur diyeceklerini ifade eden Buldan, "Şimdi Iğdır'da, Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, İstanbul'da, İzmir'de, bütün şehirlerde Yeşil Sol rüzgarı, bayrağı ve havası her yeri sardı. Artık kimse bizi durduramaz. Gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

Buldan, şöyle devam etti: "Bir sözüm de küsenlere, darılanlara ve evinde oturanlara. Bu parti geçmişten beri herkese görev verdi. Bir dönem görev alanlar başka bir dönem görev almayınca eğer küsüyorsa, evinde oturuyorsa, o zaman bu mücadeleyi anlamamış demektir. Bu onurlu mücadelede olmak herkesi yüceltir. Çünkü bu parti herkese kıymet vermiş, herkesi onurlandırmış, herkese görev vermiştir. Bu dönem başka arkadaşımız görevlendirilmişse eğer, o zaman hepimizin görevi bu iki arkadaşımızın yanında durmaktır. Gün küsme, darılma ve evde oturma zamanı değildir. Zaman faşizme kaybettirme zamanıdır. Zaman birlik ve beraberlik içerisinde olma günüdür. Bunu başarırsak biz Iğdır'da 2-0 yaparız."