20 Eylül 2024 Cuma

Buldan ve Temelli, Emine Ocak'ı ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 21 Mart 1995'te gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak ve Cumartesi Annelerini İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde ziyaret etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 21 Mart 1995'te gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak ve Cumartesi Annelerini İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde ziyaret etti.
 
Cumartesi günü yapılan saldırıya ilişkin konuşan anne Emine Ocak, "Gençleri öldürmeye hakları yok. Failler bulunsun yargılansın" dedi. HDP milletvekili Gülistan Koçyiğit de anne Ocak'a "Herkes senden güç alıyor" diye belirtti. Koçyiğit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına dikkat çekerek, "Bu açıklamaların hiç bir kıymeti yok. Onların yasaklamasıyla bu mücadele bitmez. Anne Ocak'ın da dediği gibi failler bulunsun yargılansın, kimse oturmasın" diye konuştu.
 
'HAFTAYA YİNE ORADA OLACAĞIZ'
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "Soylu'nun yaptığı açıklama kabul edilir gibi değil. O gün gittik, yine gideceğiz, kayıplar bulunana kadarda oturacağız. Hala kaybedilen ve bulunmayan insanlar var. Katiller yargılanmıyor" ifadelerinde bulundu.
 
'ANNEMİ GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞANLAR NASIL ANNE OLACAK'
 
Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak ise "Önceden bize bir şey söylenmemişti. Saat 10.00'da ordaydık. 600 haftada olduğu gibi polis memurlarıyla güvenlik noktalarını belirledik. Bizler önce 'tamam' denildi. 15 dakika sonra gelip yasak olduğu söylendi. Uzlaşı sağlayalım dedik. Telefon görüşmeleri yaparken saldırdılar. Aslında her şey 15-20 dakikada gelişti. Gözaltına alındığımızda bize tebliğ edilen bir şey yoktu. Kaymakamlık yazası çok sonradan derneğe ulaştı" dedi. Ocak, "Annemi gözaltına alan kadın polisler, nasıl anne olacak" diye sordu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temmeli ise saldırıya ilişkin, "Düşmanca bir tavır vardı" diye belirtti.