23 Eylül 2024 Pazartesi

Buldan: Kayyumlar sandığa gömülecek

Mardin'de aday tanıtım etkinliğinde konuşan Buldan, "Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir. Belediyelerimizde tekçi gaspçı kayyumlar değil bizler, halkımız olacak" dedi.
Seçim çalışmalarına başlayan HDP, Mardin Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Necla Fidan Altındağ ile ilçe belediye eşbaşkanları için tanıtım etkinliği düzenledi.
 
Etkinliğe aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk, Necla Figan Altındağ, Nusaybin, Kızıltepe, Dêrik, Artuklu, Mazıdağı, Midyat, Savur, Ömerli ilçe belediye eşbaşkan adayları, HDP Mardin Milletvekilleri ile demokratik kurum temsilcileri katıldı.
 
Etkinliğe katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in direnişinin 84. gününde olduğunu belirtti, "Bu onurlu direniş mutlaka başarıya ulaşacak. Tecrit karanlığı mutlaka aşılacak, aydınlık günlere mutlaka erişeceğiz" dedi.
 
"Leyla'nın aydınlattığı yol barışın yoludur" diyen Buldan, açlık grevindeki herkese dayanışma duygularını gönderdi ve ekledi: "Tecridi hep birlikte kıracağız."
 
AKP hükümetinin "kayyum" politikasının sonuçlarına dikkat çeken Buldan, "Mardin halkına hakaret edildiğini biliyoruz. Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ın anıtının söküldüğünü, bir anıta dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin iş başında olduğunu biliyoruz. Ve Uğur Kaymaz’ın anıtını yıkarken Uğur Kaymaz’ı bir kez daha vurduklarını biliyoruz" diye konuştu.
 
Mardin halkının kayyum düzenine teslim olmadığının altını çizen Buldan şunları söyledi: "Mardin halkı tıpkı Mardin’in bin yıllık sarsılmaz surları gibi başı dik, sarsılmaz ve kararlıdır. İradesinin gaspına, 31 Mart’ta öyle bir yanıt verecek ki o kayyumlar Mardin ovasının yolunu tutacak. İşte halkımız işte adaylarımız işte sandık, işte seçimler, hodri meydan."
 
"Faşizme her yerde kaybettirirsek yolumuz barış ve özgürlük yolu olacaktır" diye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kayyumlarla gasp edilenlerin halka ait olduğunu belirtti, "Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir. Belediyelerimizde tekçi gaspçı kayyumlar değil bizler, halkımız olacak. Bizlerin kültürlerin inançların belediyesi olacak. Sevgi ve hoşgörü belediyeleri olacak, kadınlar olacak gençler olacak" diye konuştu.