22 Eylül 2024 Pazar

'Bu halkı işgal saldırıları ile bitiremezler'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı çocuklarının izinden yürüyeceklerini söyleyen şehit aileleri ve IŞİD çetelerine karşı mücadelede gazi olan savaşçılar, "İşgalci Türk devletinin saldırılarına uluslararası güçlerin sessizliği, bu işgale ortak olduklarını gösteriyor" diye belirtti.

Türk devleti ve desteklediği çetelerin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları devam ederken, IŞİD ve Türk devletinin desteklediği çetelere karşı mücadele ölümsüzleşen savaşçıların aileleri ve savaş gazileri, Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kentinde eylemler gerçekleştiriyor.

Türkiye ve desteklediği çetelerinin işgal saldırılarını ETHA'ya değerlendiren IŞİD çetelerine karşı savaşta gazi olan savaşçılar ve şehit düşen savaşçıların aileleri, "Çocuklarımızın izinden yürüyeceğiz ve asla işgalcilere boyun eğmeyeceğiz" dedi.

'İŞGAL SALDIRILARI DURDURULMALI'
İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'e yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırısında evini terk etmek zorunda kalan 67 yaşındaki gözleri görmeyen Eyni Xelil, Türk devletinin Til Rifat'ta çocuklara karşı gerçekleştirdiği katliama tepki göstererek şunları ifade etti: "Türk devleti savaş ile hiçbir ilgisi olmayan, sırf Kürt oldukları için Efrînli çocukları ufak yaşta katletti. Erdoğan bu çocukların büyümesinden ve onların ideolojisinden korktuğu için onları katletti. Birçok insanı evinden etti. Bizi evsiz bıraksa da, toprağımızı terk etmek zorunda kalsak da ondan ve çetelerinden asla korkmuyoruz."

Uluslararası güçlerin Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kaldığını dile getiren Xelil, "Bu faşist ve bilinçsiz bir insan. Uluslararası güçler bunun yaptıklarını ortaya çıkartmalı. Suriye'de yaşayan demokratlar bir araya gelerek bu işgalci saldırılara dur demeli. Yeniden barış sürecini ortaya koymalı. Herkes evine dönsün. Huzur içerisinde yaşayalım. Bu kış ortasında hepimiz göç etmek zorunda kaldık. Çocuklar, yaşlılar Serêkaniyê ve Girê Spî'den göç ederek çadırlarda yaşamak zorunda kaldılar. Birileri bunları görsün ve bu işgal saldırılarını durdursun" dedi.

"Biz bu topraklarda 12 evladımızı şehit verdik. Biz işgal saldırılar ile bitirilecek bir halk değiliz" diyen 67 yaşındaki Eyin Xelil, "Biz bu işgalci saldırılar ile bitmeyiz. Biz dört parça Kürdistan'ın birleşmesi ile özgürlüğümüzü kazanacağız. Serêkaniyê'yi, Girê Spî'yi ve Efrîn'i de özgürleştireceğiz. Biz sadece bu talancılara teslim olmamak için evimizi bıraktık. Bunların hepsi hırsız Serêkaniyê'yi, Girê Spî'yi de tıpkı Efrîn gibi talan ettiler. Biz bu hırsızlara ne Minbic'i vereceğiz ne Kobanê'yi vereceğiz. Biz işgal altındaki topraklarımızı özgürleştireceğiz. O hırsız çetelerden evlerimizi, topraklarımızı geri alacağız" şeklinde konuştu.

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'
Kızı (Şilan Kobanê-20) IŞİD çetelerinin Tişrin barajına yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ölümsüzleşen Cemile Şexer, "Ben kızımı dünyanın korktuğu IŞİD çetelerine karşı mücadelede şehit verdim. Pişman değilim. Kızım ile gurur duyuyorum. Bugün işgalci Erdoğan topraklarımıza saldırıyor. Biz bu saldırıları kabul etmiyoruz. İşgale karşı sonuna kadar topraklarımızı savunacağız" dedi.

'HALKLAR İŞGAL VE KATLİAMLARLA BİTMEZ'
"Kürt halkı, Kuzey Suriye'de yaşayan halklar işgal ile, katliamlar ile asla bitmez" diyen Ömer Süleyman, "Halkımıza yönelik ne kadar insanlık dışı saldırılar yaparlarsa yapsınlar. Halkımız asla bu saldırılar karşısında boyun eğmedi. Halkımız sonuna kadar direnişte kararlı. Biz bu işgale karşı bedel ödemeye hazırız. Bugüne kadar binlerce şehit aileleri ve gaziler canlarından parça bıraktılar bu topraklara. Kürt halkı hakkını alana kadar bu topraklarda direnmeye ve mücadele etmeye devam edecek. Asla geri adım atmayacak" diye belirtti.

'HERKES SALDIRILAR KARŞISINDA SESSİZ'
IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelede ayağını kaybeden 45 yaşındaki Fahrettin Kahraman, "Türk devleti silahsız masum çocukları hedef alarak katletti. Biz bunu ihanet olarak yorumluyoruz. Evlerinden zorla göç ettirilmiş çocukların katledilmesi asla kabul edilemez. Biz bu saldırıyı kınıyoruz. Rusya bu katliamdan haberdardı ve durdurmadı. Uluslararası güçler Erdoğan'ın bütün saldırılarına sessiz kalıyor. Bugün Girê Spî ve Serêkaniyê'de yaşayan halkların ne zorluklar çektiğini görüyoruz. İşgalciler halkın insanca yaşamasını engelliyorlar. Biz IŞİD çetelerine karşı insanlığı savunmak için savaştık. Birçok arkadaşımız şehit düştü ve yaralandı. Biz savaş gazileri olarak hiçbir zaman bu işgal saldırılarını kabul etmiyoruz. Kürt halkı artık birlikte mücadele ederek bu işgal saldırılarını durdurabilir. Biz halkların kardeşliğini bu topraklarda yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

'RUSYA TİL RIFAT'TAKİ KATLİAMDAN HABERDARDI'
Türk devleti ve çeteleri Rusya ve ABD'nin izni ile topraklarımıza saldırdılar diyen Xalil Mustafa Ebdî de, "Biz bu her iki güç ile birlikte bu topraklarda IŞİD çetelerini bitirdik fakat IŞİD çetelerinin bitirilmesi ile birlikte bunlar yeniden buraları savaş alanına çevirmeyi amaçlamışlar. Şimdi de Erdoğan'ın elinin altında olan IŞİD çeteleri ile birlikte topraklarımıza saldırıyor. Erdoğan'ın tek bir amacı var o da Kürt halkını tamamıyla ortadan yok etmek. Erdoğan'ı bugün Rusya da destekliyor. Türk devletinin Til Rifat'a yaptığı katliam Rusya'dan habersiz yapılmadı. Rusya o katliamdan haberdardı. Türk devleti bu topraklarda binlerce insanı katletti. Uluslararası güçlerin hepsi bu katliamlara ve saldırılara sessiz kaldılar" diye kaydetti.