3 Ekim 2024 Perşembe

Brezilya'da Topraksızlar Haraketi sözcüsü suikast sonucu yaşamını yitirdi

Brezilya Topraksızlar Kır İşçileri Hareketi (MST) Parana sözcüsü Ênio Pasqualin siyasi suikast sonucu hayatını kaybetti. MST yaptığı açıklamada sözcüleri Pasqualin ve üyelerinin tekeller tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Brezilya Topraksızlar Kır İşçileri Hareketi (MST) Parana sözcüsü Ênio Pasqualin siyasi suikast sonucu hayatını kaybetti.

Pasqualin'in Parana'nın Ireno Aleves dos Santos mahallesinde akşam saatlerinde evinin önünde kaçırıldığı ve ardından suikast sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Pasqualin'in eşinin yaptığı açıklamada, "Gece yarısı silahlı maskeli kişiler eve girdi ve Ênio Pasqualin'i bir arabayla götürdüler. Para ve cep telefonunu da aldılar" dedi.

Parana Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili resmi açıklama yapmadı, ancak cinayeti araştırdıklarını ve "siyasi bir suikast" ihtimalı olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. MST ise yaptığı açıklamada, "MST sözcüsü Pasqualin ve üyelerimiz tarım alanındaki tekeller tarafından sürekli tehdit ediliyor" dedi. Brezilya İşçi Partisi (PT) Milletvekilli Gleisi Hoffmann ise "Devlet Başkanı Jair Bolsonaro iktidara geçtiğinden bu yana tarım alanında yasa değişiklikleri ile halk üzerine tehdit ve baskının arttığını söyledi. Bu alandaki tekeller ise sırtını Bolsonaro'ya dayıyor" dedi.

Ênio Pasqualin 1996'dan bu yana MST'nin aktif üyesi olarak çalışıyordu.