6 Ekim 2024 Pazar

Boğaziçili mezunlar: Erçin ve Ayral'a ders verilmemesi siyasi bir karar

Boğaziçili mezunlar, online nöbetin beşincisini gerçekleştirdi. Nöbette, Feyzi Erçin ve Ecmel Ayral'a Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin ders vermemesine tepki gösterildi.

Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi, online nöbetin beşincisini gerçekleştirdi. Bugünkü nöbette mezunlar, akademisyenleri Feyzi Erçin ve Ecmel Ayral'a ders verilmemesine tepki gösterdi.

Boğaziçili mezunlar "Üniversitemizde akademik özgürlüğe ve kurumsal özerkliğe sahip çıkmak için tüm bileşenlerce 150 gündür sürdürdüğümüz mücadelemiz neredeyse her gün yeni bir zorbalığa, baskıya ve hukuksuz müdahaleye şahit oluyor" denildi.

Sadece geride bırakılan günlere bakarak üniversiteye verilmek istenen hasarı mezunlar şöyle özetledi:

"Sivil alan olan üniversite mekanını gözetim altına alma çabası; kapılara takılan kilitlerle, güvenlikçi şiddetiyle, yasaklarla kampüse erişimi engelleme gayreti; gece baskınları, adli kovuşturmalar ve disiplin soruşturmalarıyla öğrencileri korkutma girişimi, varlığını gasp ve tahrip etme üzerine kuran bu yönetim anlayışının bir haftada sergilediği davranışa birkaç örnek. Son olarak üniversitemizin değerli akademisyenleri Feyzi Erçin ve Ecmel Ayral'ı ve derslerini tamamen siyasi bir kararla engelleyen bu anlayışa, üniversitemizin ilkelerini büyük bir hoyratlıkla ihlal ederek nereye varmaya çalıştığını sormak istiyoruz."

"150 gündür üniversitemize layık görülen bu hukuksuz uygulamalar ve verilen her yeni hasar, aslında bir tükenişin işaretidir. Kendi ülkesinin değerli bir kurumuna bunu bile isteye, pervasızca yapabilen bu despotik yönetim bilmelidir ki gücünü kanıtlamak için attığı her adım, ihlal ettiği her ilke kendini yok etme girişimidir.

"Biz burada öğrencilerle, akademisyenlerle, tüm bileşenlerle dayanışma içinde bir arada dururken sayımızın görünenden çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Gücümüz ise, her türlü baskı ve sindirme girişimine karşı dirençle sürdürdüğümüz dayanışmamızda ve üniversitemizin değerleriyle var edeceğimiz müşterek geleceğimizdedir. Ve bu gelecek, haklı ve meşru mücadelemizle şekillenecek bir gelecektir.

"Atanmış rektör ve rektör yardımcıları istifa edene, kurumsal işleyişe zarar veren gayrimeşru tüm atamalar sona erdirilene kadar bu direnişten vazgeçmeyeceğiz.

"Hukuka aykırı şekilde kurulan fakültelerle ilgili karar ivedilikle geri alınmalı, üniversitemizde tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörleri seçimle göreve gelmeli, şeffaf ve demokratik yollardan belirlenen enstitü müdürleri bir an önce görevlerine atanmalıdır. Boğaziçi mezunları olarak akademisyenlerin açtığı tüm davaların sonuna kadar destekçisi, katılımcısı ve takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!"