4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçili akademisyenler kayyum rektöre yine sırtlarını döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri bugün de rektörlük binasına sırtlarını dönerek kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör atanmasına karşı üniversite içindeki eylemler devam ediyor.

Boğaziçili akademisyenler Güney Kampüste bulunan rektörlük binası önünde eylem yaptı. Akademisyenler kayyum rektör Melih Bulu'yu rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto etti.

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI: KAYYUMLUK BİNASI ÖNÜNDE EYLEMLERİMİZ SÜRECEK
Boğaziçi Dayanışması, akademisyenlerin eyleminde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Biz üniversitemiz özelinde Melih Bulu istifa edene kadar 'kayyumluk' binası ve kapıları önünde direnişimizi sürdüreceğiz. Tüm öğrenci arkadaşlarımızı kendi kampüslerinde aynı direnişi örgütlemeye davet ediyoruz. Ancak biliyoruz ki kayyumların istifasıyla demokratik taleplerimiz tamamlanmış olmayacak. Üniversiteler özgürleşene dek, demokratik rektör seçimleri uygulamaya konana dek tüm öğrencilerle dayanışmamız alanlarda ve kampüslerde devam edecek. Kabul etmiyoruz, vaz geçmiyoruz" denildi.

Öğrenciler "Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Kayyum olarak atanan Melih Bulu ve tüm rektörler acilen istifa etsin. Tüm üniversitelerde rektörlük için üniversite bileşenlerinin rızası gözetilerek demokratik seçimler düzenlensin" taleplerini bir kez daha dile getirdi.