4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçili akademisyenler Bulu'ya sırtlarını döndü

Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına karşı Boğaziçi Üniversitesi'nde eylemler sürüyor. Akademisyenler, rektör devir teslim töreni sırasında, rektörlük binasının önünde bir araya gelerek sırtlarını döndü. Akademik ilkeleri açıklayan akademisyenler, öğrecilerinin yanında olduklarını belirtti ve gözaltıların serbest bırakılmasını istedi

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına yönelik protestolar sürüyor. Okulda görev yapan akademisyenler, rektör devir teslim töreni sırasında eylem yaptı.

Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler, cübbelerini giyerek, sırtlarını rektörlük binasına döndü.

Okulda bulunan öğrenciler de eyleme destek verdi.

Yaklaşık bir saat boyunca eylemlerini sürdüren akademisyenler, daha önce açıkladıkları "akademik ilkeleri" bir kez daha hatırlattı.

Öğretim görevlileri açıklamanın ardından "Öğrencilerimiz derhal serbest bırakılsın" sloganını attı.

MUNGAN: YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ
Akademisyen Esra Mungan, açıklamanın ardından bir öğrencisinin yaptığı canlı yayını takip eden 3 bini aşkın öğrencisine seslendi: 

"Sevgili öğrencilerim; 

Biz pes etmeyeceğiz. Kolay bir mücadele olmayacak. Bu okul 80'lı yıllarda askeri cuntada yaşadı buna benzer uygulamaları. İnanılmaz öfkeliyiz. 

Hepimiz, öğrencilerimizle, sizlerle yan yana hissediyoruz kendimizi. 

KHK'lar çıkarıldığında meslektaşlarımızın cübbelerini üzerlerinden çıkararak, tekmeleriyle ezdiler. O zaman da böyle öfkeliydik, mücadeleden vazgeçmedik. 

Ya hep beraber ya hiç birimiz. Dün yaptığınız eylem çok önemliydi. Bu ülke, hiçbir şekilde böyle devam edemez. Bu ülkede aydınlık günleri göreceksek sizlerle göreceğiz. Çünkü sizler bize umut ve güç veriyorsunuz."

Ayrıca çok sayıda akademisyen de canlı yayından "Biz buradayız, sizin yanınızdayız" dedi.