21 Eylül 2024 Cumartesi

Boğaziçi Üniversitesinde Nakba'nın 76. yılında yürüyüş düzenlendi

Filistin İçin Öğrenci Dayanışması, Nakba'nın 76. yılında Boğaziçi Üniversitesinde yürüyüş düzenledi. Öğrencilere intifada ve Filistin direnişine destek olma çağrısı yapılan eylemde, işgalci siyonist İsrail rejimi ile tüm ilişkilerin kesilmesi istendi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri de üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesinde bulunan Filistin ile dayanışma çadırını merkez kampüse taşıyarak forum gerçekleştirdi.

"Nakba bitecek Filistin halkı geri dönecek", "Nakba hala sürüyor. Öğrenciler intifadaya. Soykırıma değil direnişe destek ol. Ticari, siyasi, diplomatik, akademik tüm ilişkilere son ver" pankartlarının taşındığı eylemde, "Filistin halkı yalnız değildir", "Nakba bitecek, Filistin özgür kalacak" sloganları atıldı.

Eylemde öğrenciler, "İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", "Nehirden denize özgür Filistin", "İsrail akademisine boykot", "Yaşasın küresel intifada", "Yıkılsın siyonist İsrail devleti" dövizleri taşıdı.

İÜ'DE FORUM DÜZENLENDİ
İstanbul Üniversitesi öğrencileri de üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesinde bulunan Filistin ile dayanışma çadırını merkez kampüse taşıyarak forum gerçekleştirdi.

Burada söyleşi yapmak isteyen öğrencilere özel güvenlik ve sivil polisler müdahale etmek istedi. Çadırdaki 1 Mayıs tutukluları ve Deniz Gezmiş dövizlerinin kaldırılmasını isteyen ÖGB ve polislere öğrenciler, fotoğrafları kaldırmayacakları ve söyleşiyi gerçekleştirecekleri yanıtını verdi. Faşistler de gün boyu çadır etrafında bekleyerek provokasyon yaratmak istedi. Farklı fakültelerde olduğu söylenerek birçok öğrenci ve foruma katılacak Filistinli öğrenciler merkez kampüsü alınmadı.

Bütün engellemelere rağmen Nakba'nın yıldönümünde forum yapan öğrenciler, Filistin sorununun tarihçesi, antiemperyalist mücadele konuları üzerine tartışmalar gerçekleştirdi.