4 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi polis saldırısına direndi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla üniversitede buluşan onlarca üniversiteden binlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin saatlerce süren kararlı eyleminin ardından polis saldırısı başladı. Kitle, polis saldırısına direnerek, TOMA'ların üniversite içine girmesini engelledi. Öğrenciler polis saldırısını durdurduktan sonra açıklama yaparak, yarın online dersleri boykot, 6 Ocak Çarşamba günü ise üniversite önünde buluşma çağrısında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun görevden alınması için başlattıkları eyleme akşam saatlerinde polis saldırısı yaşandı. Saldırıya karşı büyük bir direniş sergileyen öğrenciler, sloganlar atarak tekrar yan yana geldi.

Üniversite dışında bekleyen kitleye yönelik saldırının ardından, TOMA'larla Güney Kampüsü'ne girerek içerideki gençlere saldırı hazırlığında bulunan polis, kitle tarafından engellendi. Üniversite dışında bekleyen gençler, kol kola girerek barikat oluşturdu, TOMA'ların üniversite içine girmesini engelledi.

Polis tüm çabalarına rağmen, üniversite içindeki öğrencilerin dışarı çıkmasını da engelleyemedi. Polis saldırısını püskürten öğrenciler, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla buluştu. Sloganlarla eylemlerini bir süre daha sürdüren öğrenciler, yarın online dersleri boykot etme, 6 Ocak Çarşamba günü ise üniversite önünde buluşma çağrısında bulunarak eylemi sona erdirdi.